Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστιος Άγιαξ, πάει φουλ για τελικό

Τεράστιος Άγιαξ, πάει φουλ για τελικό

Η ομάδα του Άμστερνταμ νίκησε 1-0 την Τότεναμ στο Λονδίνο και είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Άγιαξ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας την Τότεναμ με 1-0 και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων. Η ομάδα του Άμστερνταμ απέδειξε και στο Λονδίνο πως είναι πανίσχυρος και πήρε την πολύτιμη νίκη χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Φαν Ντε Μπέεκ στο 15’.

Ο Άγιαξ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, έχοντας καλή κυκλοφορία και κατοχή μπάλας. Υπήρξε μάλιστα και διάστημα στο οποίο η ολλανδική ομάδα είχε ποσοστό κατοχής που άγγιξε το 70%.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους λονδρέζους και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους με εξαιρετικό γκολ του Φαν Ντε Μπέεκ στο 15’. Ήταν μια φάση στην οποία οι Ολλανδοί «έκρυψαν» την μπάλα και ο Ντε Μπέεκ την έστειλε στα δίχτυα με κοντινό πλασέ.

Η Τότεναμ έμεινε σε… ρηχά νερά στο πρώτο μέρος και η απουσία των Κέιν, Σον ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, καθώς η ομάδα του Λονδίνου δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική για την εστία του Άγιαξ.

Πίεσε στο δεύτερο η Τότεναμ

Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και πίεσαν την άμυνα του Άγιαξ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Η Τότεναμ είχε δύο καλές στιγμές με τον Άλι και μια με τον Γιορέντε, χωρίς όμως να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία στην εστία του «Αίαντα».

Δοκάρι ο Άγιαξ στο 78’

Την μεγάλη φάση και στο δεύτερο 45λεπτο την είχε η ολλανδική ομάδα καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη και δεύτερου γκολ στο 78’, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Γιορίς, στο πλασέ που έκανε ο Νέρες.

Τελικά το 1-0 υπέρ του Άγιαξ έμεινε μέχρι το τέλος και οι Ολλανδοί είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024