Τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Μεροπείου Ιδρύματος επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος, συναντήθηκε με τις γυναίκες που ζουν σε αυτό και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνομίλησε με τις γυναίκες που διαμένουν στο ίδρυμα, συνεχάρη το προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Μερόπειο.

«Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. Ήθελα να έρθω να χαιρετίσω και να στηρίξω την προσπάθειά σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τους ηλικιωμένους που χρήζουν βοήθειας.

«Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως μια εθνική στρατηγική για την τρίτη ηλικία, την οποία το κράτος σήμερα δυστυχώς δεν έχει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη βοήθεια προς τους ηλικιωμένους, έχοντας ως στόχο να ζουν όλοι σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ΝΔ για τους ηλικιωμένους περιλαμβάνει:

– Ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος των ηλικιωμένων μέσω της μείωσης των άμεσων, αλλά και των έμμεσων άδικων φόρων που επέβαλε η κυβέρνηση.

– Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κ.λ.π.) προκειμένου να πάψει η απαράδεκτη «τιμωρία» τους να περιμένουν επί ώρες στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα φάρμακά τους.

– Ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

– Όλοι οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να ζουν σε συνθήκες οικογένειας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, γεωγραφικής περιοχής ή ύπαρξης οικογενειακού πλαισίου.

– Οι δημόσιες υπηρεσίες, θα γίνουν φιλικές προς τους ηλικιωμένους, με εκπαίδευση των υπαλλήλων τους που θα γνωρίζουν πώς να τους εξυπηρετούν.

– Στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα εξειδικεύονται βάσει των διαφορετικών αναγκών φροντίδας που έχουν οι ηλικιωμένοι, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν άνοια.

– Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα σχολεία, προκειμένου να καταπολεμηθούν στερεότυπα που αφορούν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

– Στήριξη δομών μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr