Αντίθετα με την Πολιτεία, η φύση φροντίζει να πρασινίσει ξανά τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι, δίνοντας ελπίδα και απαλύνοντας τις άσχημες μνήμες των κατοίκων.

Αντίθετα με την Πολιτεία, η φύση φροντίζει να πρασινίσει ξανά τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι, δίνοντας ελπίδα και απαλύνοντας τις άσχημες μνήμες των κατοίκων.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που εν όψει Πάσχα επέστρεψαν στην περιοχή, όπως οι ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν κάηκαν ή τουλάχιστον εκείνων που δεν κάηκαν ολοσχερώς.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες. Οι κάτοικοι περπατούν ανάμεσα στην καμμένη φύση, η οποία δειλά παίρνει και πάλι χρώμα.

Πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την «καλοκαιρινή» θερμοκρασία της Λαμπρής, επιλέγοντας να βουτήξουν στα όμορφα νερά της περιοχής.

Οι σιδερένιες κατασκευές καταστημάτων με θέα την θάλασσα δεν μπορούν πια να υποδεχτούν το κοινό. Οι φωτογραφίες δείχνουν ό,τι απέμεινε από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η σκηνή του στρατού, που είχε στηθεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, για την διανομή τροφίμων, παραμένει στο σημείο, υπενθυμίζοντας διαρκώς τις τραγικές σκηνές του συμβάντος.

Το τοπίο της θλιβερής καταστροφής συμπληρώνεται από παιδικά παιχνίδια και ένα κλουβί, που έμειναν στο πλάι της θάλασσας την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά.  

Το πλοίο της γραμμής, με το οποίο επέστρεψαν οι κάτοικοι για τις διακοπές του Πάσχα στο Μάτι, αλλά και τα όμορφα λουλούδια, δίπλα στο εκκλησάκι, αποτελούν ισχυρή απόδειξη της ελπίδας των κατοίκων για την δική τους προσωπική ανάσταση, την ανάσταση της περιοχής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr