Εβδομήντα δύο κιλά κάνναβη εντόπισαν και κατάσχεσαν άνδρες της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (ΟΠΔΕ) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε πολυτελές τζιπ, το οποίο οδηγούσε 44χρονος αλλοδαπός.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το απόγευμα σε περιοχή της Καστοριάς, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 44χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν πέντε ( 5) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν συνολικά πενήντα (50) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους εβδομήντα δύο (72) κιλών.
Συνολικά κατασχέθηκαν: 72 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 1 κινητό τηλέφωνο και 6 κάρτες SIM.
Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).