
Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η δίκη τους ορίστηκε για την Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι.
Ελεύθεροι αφέθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα. Οι επτά συλληφθέντες πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη τους ορίστηκε για την Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι.
Η υπόθεση των επτά αφορά τον τραγικό θάνατο του του 53χρονου εικονολήπτη Κώστας Θεοδωρακάκης το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, καθώς χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που «κάλυπτε» το έθιμο «του σαϊτοπόλεμου». Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο. Σε αυτόν ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.
Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά το σάλο που προκάλεσε η αρχική του δήλωση ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στο DNA των κατοίκων και δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα υπάρχουν αντιδράσεις,ανασκεύασε σημειώνοντας ότι αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τότε ο σαϊτοπόλεμος δεν θα έχει μέλλον.
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη
- Νέος επεξεργαστής της NASA θα εκτοξεύσει την ΑΙ στο Διάστημα
- Το μοναδικό τροχαίο της Ελένης Ράντου το προκάλεσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
- ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Θα ζητήσετε από τον πρωθυπουργό να πείσει τη σύζυγό του να μεταφέρει στην Ελλάδα τα χρήματα που διατηρεί σε λογαριασμούς του εξωτερικού;
- Περιστέρι: Έγκυος και σε 7ο παιδί η μητέρα – «Δεν ήταν ο μόνιμος τρόπος ζωής μας» λέει ο πατέρας

