Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρία tips για γρήγορη αποτοξίνωση μετά την πασχαλινή «κραιπάλη»

Τρία tips για γρήγορη αποτοξίνωση μετά την πασχαλινή «κραιπάλη»

Αρκετοί Έλληνες μετά την περίοδο νηστείας, πέφτουν με τα «μούτρα» σε όλα τα πασχαλινά εδέσματα, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες κρέατος, γλυκών και γενικά τροφών πλούσιες σε λιπαρά

Οι ημέρες ξεγνοιασιάς στις εορτές του Πάσχα συνήθως αφήνουν σε όλους μας πρόσθετα κιλά καθώς λίγοι είναι αυτοί που αντιστέκονται στα εδέσματα με τα οποία γεμίζει το εορταστικό τραπέζι.

Αρκετοί Έλληνες μετά την περίοδο νηστείας, πέφτουν με τα «μούτρα» σε όλα τα πασχαλινά εδέσματα, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες κρέατος, γλυκών και γενικά τροφών πλούσιες σε λιπαρά.

Ο οργανισμός μετά τη νηστεία παθαίνει ένα μικρό σοκ και για να συνέλθει θα πρέπει να ακολουθήσουμε μία περίοδο αυτοσυγκράτησης. Για όσους θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα, μπορούν να ακολουθήσουν τρεις συμβουλές.

Άσκηση για να κάψετε τις πρόσθετες θερμίδες

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ και να επιλέξουμε μία ήπια αερόβια άσκηση για να κάψουμε τις επιπλέον θερμίδες και τα λίπη που καταναλώσαμε άφθονα τις ημέρες των εορτών. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι ή ποδηλασία, είναι ιδανικές μορφές άσκησης για να επανέλθουμε σιγά σιγά στο κανονικό βάρος μας.

Πιείτε άφθονο νερό

Οι τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό από τις «κραιπάλες»των εορτών, από τα γλυκά και το άφθονο αλκοόλ, μπορούν να φύγουν ευκολότερα αν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού.

Αυξήστε ακόμη και στο διπλάσιο την ποσότητα νερού που καταναλώνετε σε σχέση με πριν και δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Φάτε σωστά

Και βέβαια, αφού ξεκινήσετε την άσκηση και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, μην παραβλέψετε να αρχίσετε να τρώτε σωστά. Βγάλτε από το καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές πλούσιες λίπη αλλά και γλυκά και επιλέξτε αρκετά λαχανικά και φρούτα που έχουν και αντιοξειδωτική δράση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024