Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πρωτομαγιά, αφού τα περισσότερα σωματεία των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ημέρας.

Συγκεκριμένα ακινητοποιημένα θα μείνουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας τα Λεωφορεία, Τρόλεϊ και ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν ανακοινώσει οι Ενώσεις Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Κανένα δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθεί και από τον Προαστιακό λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Στάση εργασίας σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Τραμ όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία τους (ΣΕΛΜΑ, ΣΕΤ και ΣΕΚΕΛΜΑ), συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας και συγκεκριμένα από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί, οπότε και οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη της βάρδιας τα δρομολόγια θα έχουν κατά βάση το πρόγραμμα της Κυριακής. Στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο όλη την ημέρα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα, αποφάσισε και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.

Μειωμένα δρομολόγια την Τρίτη του Πάσχα

Στο μεταξύ λόγω της εορταστικής περιόδου και την Τρίτη του Πάσχα, τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα είναι μειωμένα.

Συγκεκριμένα για όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Σαββάτου ενώ οι συρμοί του Μετρό θα διέρχονται από τις στάσεις ανά 5′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 7′ τις υπόλοιπες ώρες.

Αντίστοιχα, στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 10,5′ λεπτά, ενώ τα δρομολόγια του Τραμ θα εκτελούνται ανά 20’ λεπτά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr