Οριστικό… αντίο λέει στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος η Ντόρτμουντ. Το ματς της 31ης αγωνιστικής στο Signal Iduna Park εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ, καθώς ηττήθηκε με 2-4!

Ετσι παρέμεινε στους 69 βαθμούς και σε περίπτωση που την Κυριακή η Μπάγερν νικήσει στην έδρα της προτελευταίας Νυρεμβέργης θα ξεφύγει με 4 βαθμούς. Εν συνεχεία θα απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος και έτσι η Ντόρτμουντ θα ελπίζει σε ένα… θαύμα για τη κατάκτηση του τίτλου.

Το ματς άρχισε πολύ καλά για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 14’ ο Μάριο Γκέτσε άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Η συνέχεια όμως ήταν καταστροφική για τη Ντόρτμουντ. Μόλις 4 λεπτά αργότερα (18’) Ντάνιελ Καλιγκιούρι ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι, ενώ στο 28′ ο Σαλίφ Σανέ έβαλε μπροστά τη Σάλκε με 1-2!

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Φαβρ, στο 60′ ήρθε η πρώτη αποβολή και στο 62′ έγινε και το 1-2 ξανά από τον Καλιγκιούρι.

Η… καταστροφή δεν είχε «φρένο» για τη Ντόρτμουντ που στο 65′ είδε και τον Μάριους Βόλφ να αποβάλλεται, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες!

Ο Αξελ Βίτσελ αναπτέρωσε προσωρινά τις ελπίδες των γηπεδούχων μειώνοντας σε 2-3, όμως μόλις δυο λεπτά αργότερα (86′) ο Εμπολό έκανε το 2-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Σάλκε.

Ένα τρίποντο που έφερε τη Σάλκε στους 30 βαθμούς, απομακρύνοντάς την από τα σενάρια υποβιβασμού.