Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με τις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer της Κύπρου - Υποψίες για φόνο και στα κατεχόμενα

Θρίλερ με τις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer της Κύπρου – Υποψίες για φόνο και στα κατεχόμενα

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δύο γυναικών και δύο κοριτσιών που περιλαμβάνονται στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δύο γυναικών και δύο κοριτσιών που περιλαμβάνονται στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο.

Για άλλη μια ημέρα έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα στη λίμνη Μεμί, όπου ο δράστης έχει δηλώσει πως πέταξε το πτώμα ενός κοριτσιού έξι ετών από τις Φιλιππίνες.

Επίσης άκαρπες ήταν και οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, όπου αναζητούνται οι σοροί μίας γυναίκας από την Ρουμανία, της 8χρονης κόρης της και μίας ακόμα γυναίκας. Και αυτό το σημείο το υπέδειξε ο 35χρονος μετά τη νέα ομολογία του την Μ. Πέμπτη για άλλους τρεις φόνους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του στα 7.

Στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, επιχείρησαν τέσσερις δύτες με σκάφανδρο και ανάλογη προσπάθεια αναμένεται να γίνει το Μεγάλο Σάββατο.

Στην Κόκκινη Λίμνη έγινε αναγνωριστική έρευνα από αέρος με drone. Το Μ. Σάββατο το πρωί αναμένεται να βουτήξουν για πρώτη φορά δύτες, παρά το γεγονός ότι το νερό είναι μολυσμένο και όξινο λόγω των εξορυκτικών εργασιών στο Μιτσερό.

Ο 35χρονος λοχαγός που υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά, φέρεται να έχει καταθέσει πως είχε κρύψει τα πτώματα που πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη μέσα σε βαλίτσες.

Συγκεκριμένα τα δύο πτώματα, της 36χρονης και της 8χρονης κόρης της από τη Ρουμανία, φαίνεται να τα έβαλε σε βαλίτσα και να τα πέταξε στη λίμνη.

Για την 29χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες ακολούθησε την ίδια τακτική με τις άλλες γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές. Της έδεσε τα άκρα, την τύλιξε σε σεντόνι και αφού έβαλε πέτρες την πέταξε στη λίμνη.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook η Πυροσβεστική Υπηρεσία, φαίνεται καρέ – καρέ η ετοιμασία των δυτών που επιχειρούν με σκάφανδρο στη Λίμνη Μεμί

Οι έρευνες των προηγούμενων ημερών έφεραν στο φως τρία πτώματα. Μία σορός έχει αναγνωριστεί πέραν πάσης αμφιβολίας, η Μέρι Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, που ήταν μητέρα του νεκρού 6χρονου κοριτσιού.

Ο «Ορέστης» αρχικά είχε αρνηθεί πως σκότωσε την Μαρικάρ Βαλντέζ. Το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης όμως αποκάλυψε πως σκότωσε την άτυχη κοπέλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ , ο 35χρονος είχε περάσει από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στην Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και γνωρίζει πολύ καλά πως γίνονται οι ανακρίσεις. Για το λόγο αυτό ξέρει πώς να απαντά στις πιεστικές ερωτήσεις.

Παράλληλα οι Αρχές ξεσκονίζουν φακέλους με 19 υποθέσεις γυναικών για τις οποίες είχε δηλωθεί εξαφάνιση.

Έγκλημα και στα κατεχόμενα

Την ίδια ώρα στοιχεία που συνδέουν τον λεγόμενο «Ορέστη» με έγκλημα που διαπράχθηκε στα κατεχόμενα, φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους οι κατοχικές “αρχές”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου, γίνεται αναφορά για την εξαφάνιση μίας 40χρονης από το Βιετνάμ τον Οκτώβριο του 2017, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε περιοχή κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Μάλιστα, ο 35χρονος φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του στα κατεχόμενα τον Μάιο του 2018. Οι “αρχές” μετέφεραν τις πληροφορίες στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής για το Έγκλημα.

Εκ νέου στον Εισαγγελέα ο «Ορέστης»

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν και οι έρευνες της Αστυνομίας στην Ορούντα, όπου εντοπίστηκε την Μ. Πέμπτη ανθρώπινη σορός σε λάκκο, για την οποία γίνονται εξετάσεις για εξακρίβωση της ταυτότητας της, μετά από την νέα ομολογία του 35χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σημείο παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος «Ορέστης» όπως εμφανιζόταν στα θύματά του, που τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης,  επανασυνελήφθη την Μ. Παρασκευή δυνάμει δικαστικού εντάλματος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρείς νέες υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Αναμένεται το Μ. Σάββατο, να παρουσιαστεί το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό

Η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου έχει συγκλονίσει την Κύπρο και το απόγευμα της Μ. Πρασκευής εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό για τις δολοφονίες τουλάχιστον εφτά γυναικών και την ολιγωρία της Αστυνομίας στην διερεύνηση των υποθέσεων.

Όπως σημειώνει το politis.com.cy, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κύριο σύνθημα το «Για όλες τις γυναίκες που πέθαναν άδικα. Για αυτές που χάθηκαν. Για αυτές που δεν τις έψαξε κανένας. Για τις γυναίκες που δε θα αναστηθούν!», απαιτώντας δικαιοσύνη και απαντήσεις. Χίλια περίπου άτομα, ανεξαρτήτου καταγωγής διαμαρτυρήθηκαν για τα αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν το νησί μας τις τελευταίες μέρες ζητώντας από την πολιτεία την άμεση τιμωρία όσων είναι υπεύθυνοι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε λίστα με τα ονόματα των επτά θυμάτων αλλά και των 32 άλλων γυναικών οι οποίες αγνοούνται ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών.

Σε δηλώσεις τους οι πολίτες, ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου αλλά και του Αρχηγού της Αστυνομίας. Επίσης ζήτησαν από τον κόσμο της Κύπρου να υποστηρίξει αυτές τις γυναίκες που βρίσκονται σε μια ξένη χώρα, χωρίς βοήθεια.

Αρκετοί δήλωσαν αγανακτισμένοι με τον τρόπο που λειτούργησε η αστυνομία και απαίτησαν εκεί και όπου πρέπει τιμωρία είτε αφορά υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και απλούς αστυνομικούς οι οποίοι δεν ενήργησαν με τον σωστό τρόπο εκεί όπου έπρεπε.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024