Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το έθιμο ξεκινά στις 5.30 το απόγευμα με την καθιερωμένη παρέλαση από το Πετροκάραβο Βροντάδου.

Οι συγκεντρωμένοι, ρουκετατζήδες, κάτοικοι της περιοχής, επισκέπτες και επίσημοι, μετά την συγκέντρωση θα κατευθυνθούν προς τις δύο «εμπόλεμες» ενορίες Παναγίας Ερειθιανής και Αγίου Μάρκου και θα πάρουν θέσεις στα σημεία ρίψης των ρουκετών.

Όπως αναφέρει το astraparis.gr, οι πρώτες δοκιμαστικές, τροχιοδεικτικές βολές θα αρχίσουν περί τις 9 το βράδυ και στην συνέχεια οι κανονικές ρίψεις από τις 9.30 έως τις 10.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει διάλειμμα… ανασύνταξης, θα ξαναρχίσουν περί τις 11 μ.μ. και θα κορυφωθεί ο ρουκετοπόλεμος με τις αναστάσιμες κωδωνοκρουσίες.

Ο προγραμματισμός των ανθρώπων που έχουν την υψηλή εποπτεία του ρουκετοπόλεμου προβλέπει να πέσουν 10.000 έως 12.000 ρουκέτες, αλλά επειδή ουδείς κάνει καταμέτρηση, αλλά ούτε και φέις κοντρόλ μπορεί και να πέσουν περισσότερες. Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός των ρουκετών θα κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα.

Η «εμπόλεμη ζώνη» έχει αρκούντως οχυρωθεί για να αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες και οι ζημιές στις κατοικίες, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου και εθελοντικές ομάδες για να προλάβουν μικροφωτιές, οι οποίες και είναι σύνηθες φαινόμενο.

Από τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης κ. Ματθαίο Φαφαλιό έγινε γνωστό ότι από τις 8.30 το βράδυ θα υπάρχουν δύο λεωφορεία στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, για να μεταφέρουν τους επισκέπτες στα σημεία θέασης, στη περιοχή του Αίπους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr