
Προεκλογικό παιχνίδι με τον ΕΝΦΙΑ «παίζει» η κυβέρνηση
Παροχές «μαγική εικόνα» μοιράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, από το υπερπλεόνασμα που δημιούργησε η υπερφορολόγηση και η άγρια λιτότητα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Παροχές «μαγική εικόνα» μοιράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, από το υπερπλεόνασμα που δημιούργησε η υπερφορολόγηση και η άγρια λιτότητα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Η προεκλογική εξαγγελία στην οποία επενδύει «όλα τα λεφτά» η κυβέρνηση είναι η υπόσχεση για αλλαγή του ΕΝΦΙΑ από το 2020 με στόχο να μειωθεί η επιβάρυνση για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και περιουσίες.
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 κατά 10% και έχει υποσχεθεί μέση μείωση του ΕΝΦΙΑ 20% για το επόμενο έτος με στόχο τη φοροελάφρυνση ιδιοκτητών με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 60.000 ευρώ.
Πλέον, η κυβέρνηση επανεξετάζει την πρόταση ώστε να απαλλαγούν πλήρως από τον ΕΝΦΙΑ οι χαμηλές περιουσίες τουλάχιστον για μία διετία.
Βέβαια αυτό τελεί υπό την έγκριση των θεσμών που θα επιστρέψουν στην Αθήνα αρχές Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο επισκέψεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019 όπου η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να καταρτίσει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2020.
Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί φέτος με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, αυτές δηλαδή που ελήφθησαν υπόψη για τον ΕΝΦΙΑ του 2018, ενώ η λυπητερή αναμένεται να έρθει νωρίτερα, στο τέλος Ιουλίου.
Η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο αντί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια και ενώ οι φορολογούμενοι θα έχουν ήδη λάβει το λογαριασμό των εκκαθαριστικών της φορολογικής δήλωσης.
- Αυτή είναι δουλειά: Βλέπεις τους αγώνες του Μουντιάλ 2026, παίρνεις 50.000 δολάρια!
- Θεσσαλονίκη: Φίδια εμφανίστηκαν σε νηπιαγωγείο – Ανήσυχοι οι γονείς
- Τσουκαλάς κατά Κεραμέως: Λαϊκισμός είναι να εχθρεύεσαι οτιδήποτε σύγχρονο και καινοτόμο
- Εσπερίδα του Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά
- Βουλή: Την άρση ασυλίας Βελόπουλου εισηγείται ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας
- Κως: Δικαιώθηκε Γερμανός που είχε πληρώσει 7.186 ευρώ για οργανωμένο ταξίδι και δεν έβρισκε ξαπλώστρα










