Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο πιο αγχωμένος λαός του πλανήτη
Μια πρωτιά από αυτές που δεν θα ήθελε κανένας λαός να έχει, κατέκτησε η Ελλάδα σε έρευνα Global Emotions Report του ινστιτούτου Gallup.
Μια πρωτιά από αυτές που δεν θα ήθελε κανένας λαός να έχει, κατέκτησε η Ελλάδα σε έρευνα Global Emotions Report του ινστιτούτου Gallup.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο πιο «αγχωμένος λαός» παγκοσμίως, με το 59% των ερωτώμενων να παραδέχονται πως βίωσαν άγχος την προηγούμενη της δημοσκόπησης.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένη κατηγορίας και την ακολουθούν Φιλιππίνες, Τανζανία, Αλβανία και Ιράν ως οι πιο «αγχωμένες» χώρες της γης.
Στην έρευνα συμμετείχαν 150.000 και πλέον άνθρωποι σε τουλάχιστον 140 χώρες. Από αυτούς το ένα τρίτο υποφέρουν από έντονο στρες ενώ ένας στους πέντε βιώνει το αίσθημα της οργής και της στενοχώριας.
Στην ετήσια έκθεση Gallup Global Emotions Report οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες τους.
Η χώρα με τις περισσότερες αρνητικές εμπειρίες αναδείχτηκε το Τσαντ – ακολουθούμενο από το Νίγηρα, τη Σιέρα Λεόνε, το Ιράκ και το Ιράν – όπου επτά στους δέκα ερωτώμενους απάντησαν πως πάλευαν να αγοράσουν φαγητό για κάποιο διάστημα τον περασμένο χρόνο, ενώ στον αντίποδα, η χώρα με τις θετικές εμπειρίες είναι η Παραγουάη – και ακολουθεί ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ.
«Χαμογελάσατε ή γελάσατε πολύ χθες;», «Αντιμετωπίζεστε με σεβασμό;», «Νιώθετε πως ξεκουραστήκατε χθες;», «Μάθατε ή κάνατε κάτι ενδιαφέρον χθες;», μερικές από τις ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν στους συμμετέχοντες.
Στην έρευνα αποτυπώνεται άνοδος στους παγκόσμιους δείκτες άγχους ενώ ενισχυμένα εμφανίζονται τα ποσοστά ανησυχίας και θλίψης παγκοσμίως.
Περίπου το 71% των ανθρώπων, πάντως, ανέφεραν πως βίωσαν χαρά την ημέρα που προηγήθηκε της έρευνας.
- Τι περιμένει η Τουρκία από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ερντογάν
- Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 14 κιλά κάνναβης και δύο κιλά κοκαΐνης
- Τι λέει ο Δήμος Βριλησσίων για την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου στην περιφερειακή Αιγάλεω
- Πολωνία-Ιταλία: Η Βαρσοβία και η Ρώμη λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Για μόνιμη λύση στην υδροδότηση της Αίγινας μέσα στον Φεβρουάριο κάνει λόγο ο Υφυπουργός Εσωτερικών
- Ναρκωτικά: Νεαρός συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με πάνω από οκτώ κιλά κάνναβη στην κατοχή του


