Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάτω τα χέρια από τον Πολάκη

Κάτω τα χέρια από τον Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα πολιτικό μαντρόσκυλο. Αμολημένο. Οχι μόνο για να γαβγίζει, αλλά να ορμάει. Να δαγκώνει. Ενας μπράβος της πολιτικής

Εχεις ένα πιτ μπουλ στην αυλή του σπιτιού σου. Ξεφεύγει και κατασπαράζει ένα μικρό παιδί. Φταίει το ζωντανό; Είναι αυτονόητο ποιος φταίει. Εσύ, που ξέρεις πολύ καλά ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά το αγνοείς. Δεν σε ενδιαφέρει. Για σένα αυτό που μετράει είναι η αίσθηση της προσωπικής σου ασφάλειας. Οποιος περνάει έξω από το σπίτι σου να φοβάται. Ν’ αλλάζει δρόμο. Εχεις νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Και επειδή δεν αντέχουν όλοι όσοι πίνουν αλκοόλ, έχεις κάποια γεροδεμένα παιδιά στη δούλεψή σου. Να επιβλέπουν και να παρεμβαίνουν αν χρειαστεί. Και επειδή οι περισσότεροι από δαύτους δεν έχουν συναίσθηση όταν σηκώσουν το χέρι τους με τι δύναμη θα το κατεβάσουν, μπορεί και να σακατέψουν κάποιον ή να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Μαντρόσκυλο
Θα φταίει σε αυτή τη περίπτωση (μόνο) ο δράστης; Ή εσύ που αγνοείς αυτή την παράμετρο; Που δεν σε ενδιαφέρει. Προτάσσεις την ασφάλεια της επιχείρησής σου. Να τους βλέπουν και να φοβούνται. Το ενδεχόμενο της στραβής, για να θυμηθούμε τη Ρένα Δούρου, σε αφήνει αδιάφορο. Τα παραδείγματα κάθε άλλο είναι παρά υποθετικά. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν υπάρξει θύματα. Κάτι ανάλογο είναι ο Παύλος Πολάκης (φωτογραφία). Ενα πολιτικό μαντρόσκυλο. Αμολημένο. Οχι μόνο για να γαβγίζει, αλλά να ορμάει. Να δαγκώνει. Ενας μπράβος της πολιτικής. Να επιτίθεται, να βρίζει, να «ρίχνει ξύλο». Σε όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Βουλευτές, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, τραπεζίτες, καθηγητές, ιερωμένους, καναλάρχες, ακόμα και νεκρούς. Ολους τους έχει.

Μπράβος
Φταίει ο Πολάκης; Ή αυτός που έχει το πολιτικό μαντρόσκυλο στη δούλεψή του; Και αν το πιτ μπουλ δεν έχει συναίσθηση όταν επιτίθεται, ο Πολάκης ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Εχει πλήρη επίγνωση του ρόλου και της αποστολής που του έχουν αναθέσει. Κι έχουν πλάκα οι χαρακτηρισμοί για το πρόσφατο ντου του «αψύ Σφακιανού», κατά τον Αλέξη, στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Αήθης», «χυδαία» επίθεση. Δηλαδή οι μέχρι χθες «παρεμβάσεις» του διακρίνονταν από τακτ; Από ευπρέπεια; Ηταν η πρώτη φορά που ξέφυγε κι έχασε το μέτρο; Η δουλειά του είναι αυτή. Το έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος άλλωστε. «Μόνος μου και όλοι σας. Σας έχω». Θα κωλώσει να βάλει στο σημάδι έναν ΑμεΑ; Ο μπράβος που λέγαμε πράγματι, όταν σηκώνει το χέρι του, δεν έχει συναίσθηση. Πολύ περισσότερο το σκυλί όταν επιτίθεται.

Τραμπούκος
Ο Πολάκης ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Εχει πλήρη επίγνωση των λόγων και των πράξεών του. Κι ακόμα καλύτερα ξέρει ο Αλέξης. Και γι’ αυτό έχει 100% την ευθύνη. Δικό του δημιούργημα είναι ο Πολάκης. Κάτω τα χέρια λοιπόν από τον Παύλο. Αν είναι μία φορά ανάλγητος, αυτός που τον χαρακτηρίζει «αψύ Σφακιανό» και πάει παρακάτω είναι εκατό. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν φύτρωσε μόνος του ο Πολάκης. Τον έσπειραν. Ο ηθικός αυτουργός στην προκειμένη περίπτωση έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από του φυσικού. Ο επιστρατευμένος τραμπούκος μπορεί να το απολαμβάνει, αλλά αυτός που ευελπιστεί να κερδίσει από την πολιτική τρομοκρατία, ο προϊστάμενός του, είναι πολύ χειρότερος. Αυτός που τον έχει αμολυμένο για να γαβγίζει και να δαγκώνει. Κι αν τα αφεντικά μαλώνουν πότε πότε τα σκυλιά τους, ο Αλέξης τον Παύλο τον έχει στα χάδια και τα φιλιά.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024