Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκρίθηκε στον τελικό η ΑΕΚ με «βομβαρδισμό» στη Λαμία

Προκρίθηκε στον τελικό η ΑΕΚ με «βομβαρδισμό» στη Λαμία

Επιβλητική πρόκριση για την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς μετά το 2-0 του ΟΑΚΑ, η Ενωση... σάρωσε τη Λαμία εκτός έδρας με 4-0

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του κυπέλλου η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 της Λαμίας στη Φθιώτιδα, «τσεκάροντας» έτσι το εισιτήριο για το μεγάλο παιχνίδι της 11ης Μαΐου.

Η Ένωση ήταν καταιγιστική και με σκόρερ τους Πόνσε, Οικονόμου, Μπακασέτα, αλλά και το αυτογκόλ του Βάντερσον, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους, που μετά το 0-1 έδειξαν να… παρατούν το παιχνίδι, χωρίς κουράγια για να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επανέφερε το 4-2-3-1 και τους Μπάρκα, Μπακάκη, Χουλτ, Κρίστισιτς, Μπακασέτα, Λιβάγια στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής. Η Ένωση μπήκε στο ματς δυνατά από την αρχή, δείχνοντας την πρόθεση να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση χωρίς να μπει σε περιπέτειες. Στο 6΄οι Κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν και δικαίως στον Τζήλο για το γεγονός πως δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στο επικίνδυνο παιχνίδι του Μπαράλες πάνω στον Σβάρνα. Απόφαση που θα έφερνε την αποβολή του παίκτη της Λαμίας, που είχε ήδη δεχθεί μια κάρτα.

Ο Τζήλος «χαρίστηκε» στη Λαμία στη συγκεκριμένη φάση και οι γηπεδούχοι συνέχισαν με 11 παίκτες, όμως και πάλι δεν κατάφερε να διεκδικήσει πολλά πράγματα στο ματς. Η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια, στο 28’ με τον Πόνσε και στο 34’ με τον Μάνταλο, με την Λαμία να «απαντά» με δοκάρι του Μπερτόλιο ένα λεπτό μετά!

Ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Λιβάγια θα ελιχθεί μέσα στην περιοχή της Λαμίας, το σουτ του θα κοντράρει και θα καταλήξει στο δοκάρι, με τον Πόνσε να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κάνει το 0-1, αφού ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε εξουδετερωθεί!

Αυτή η φάση άλλαξε εντελώς τα δεδομένα του αγώνα, μιας και η Λαμία αναγκάστηκε να ανοιχτεί, αφού ήθελε πλέον τέσσερα γκολ για να προκριθεί. Η Ένωση δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το παραπάνω και στο 41’ βρήκε άλλο ένα τέρμα, με τον Οικονόμου! Ο στόπερ της ΑΕΚ βρήκε δίχτυα σε μια περίεργη φάση, έπειτα από μια εκτέλεση φάουλ και κακό παίξιμο του Αντέτζο, που του έστρωσε τη μπάλα. Σε μια φάση που ο παίκτης της Ένωσης είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ, όμως η παρέμβαση του αμυντικού των γηπεδούχων έβαλε τον Οικονόμου… εντός παιχνιδιού.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να πετυχαίνει και τρίτο γκολ, που ωστόσο ακυρώθηκε από τον Τζήλο, για φάουλ του Μάνταλου! Παράβαση που δεν προκύπτει από το ριπλέι της φάσης, όπου φαίνεται ο παίκτης της Ένωσης να παίρνει καθαρά την μπάλα και να σκοράρει.

Έκανε ότι ήθελε στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την πρόκριση να έχει κριθεί, η ΑΕΚ έκανε στο γήπεδο ότι ήθελε. Η Λαμία έδειχνε να έχει παρατήσει το ματς, την ίδια στιγμή που τα πόδια των Κιτρινόμαυρων είχαν λυθεί. Στο 54’ η ΑΕΚ έφτασε και σε ένα τρίτο γκολ. Ο Μπακασέτας συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Μάνταλο και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Η Ένωση δεν θα σταματήσει εκεί. Ο Δικέφαλος θα βρει άλλο ένα γκολ στο 66’, με τον Βάντερσον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από σέντρα του Χουλτ. Με το παιχνίδι πλέον στο 0-4 ο χρόνος που απέμενε για τη λήξη ήταν διαδικαστικός.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με την ΑΕΚ να καταγράφει άλλες δύο καλές στιγμές στα υπόλοιπα λεπτά με τους Μπογέ, Γιούση και τη Λαμία να έχει ακόμα ένα δοκάρι, με τον Πίτι.

ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ 0-4

Γκολ: Πόνσε 36’, Οικονόμου 41’, Μπακασέτας 54’, Βάντερσον 66’ αυτογκόλ

Δοκάρια: Πόνσε, Μάνταλος, Μπερτόλιο, Πίτι

Κίτρινες: Πόνσε, Μπαράλες, Σκόνδρας

Kόκκινες:

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46′ Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58′ Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69′ Βασιλαντωνόπουλος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (75′ Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67′ Γιούσης), Λιβάια, Πόνσε (59′ Μπογέ).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024