Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αγάπη για τα ρεμπέτικα μας οδηγεί στη Σύρο

Η αγάπη για τα ρεμπέτικα μας οδηγεί στη Σύρο

«Εν χορδαίς και οργάνοις» θα διεξαχθούν καλοκαιρινά εργαστήρια λαϊκής και βυζαντινής μουσικής με θέμα: «Το Ρεμπέτικο και η Βυζαντινή Μουσική στη Χώρα του Μάρκου», φέτος Πέμπτη 27 με Σάββατο 29 Ιουνίου στη Σύρο

Σ΄ ένα διώροφο κτήριο του 1830, στο κέντρο της Ερμούπολης στη Σύρο, το οποίο ανακαινίστηκε, στεγάζεται από το 2017 η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή. Λαϊκοί και Βυζαντινοί μουσικοί τους οποίους εμπιστεύθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος ανέλαβαν να διδάξουν, μεταφέροντας την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Σε μία εκδήλωση του Μουσικού Ομίλου Σύρου, που έγινε προς τιμή του Σταύρου Ξαρχάκου το 2016, o Μαέστρος έχοντας την ευκαιρία να ακούσει ένα μουσικό σύνολο παιδιών, το «Μυστικό Μπουζούκι», συνειδητοποιεί την ανάγκη δημιουργίας μιας «Μεγάλης του Μάρκου Σχολής» στη Σύρο.

Οι πιτσιρικάδες ακόλουθοι του Μάρκου Βαμβακάρη, δομώντας τον μουσικό πυρήνα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, λειτουργούν ως κοινωνοί της ουσίας της μουσικής παιδείας, με απώτερο σκοπό αφενός την εμβάθυνση στην ουσία των λαϊκών μουσικών μυστικών και αφετέρου στο να γίνουν οι ίδιοι οι μελλοντικοί επιδέξιοι σολίστες του χώρου.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή καλεί  όλους όσους αγαπούν τη Λαϊκή και Βυζαντινή μουσική, ανεξαρτήτου ηλικίας και μουσικού επιπέδου, στα καλοκαιρινά εργαστήρια Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής με θέμα: «Το Ρεμπέτικο και η Βυζαντινή μουσική στη Χώρα του Μάρκου», τα οποία, με στόχο την ανάπτυξη της πνευματικής κίνησης και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας με το φιλόμουσο κοινό, θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 27 έως και το  Σάββατο 29 Ιουνίου 2019  στην όμορφη Σύρο.

Ο στόχος της Σχολής, μέσα από τη μουσική, είναι να αναπτύξει τον Άνθρωπο, να του δώσει αξίες, κρατώντας τα παιδιά και τους νέους μακριά από τους δρόμους, να τους απασχολεί γεμίζοντας τους με γνώση. Στις πάσης φύσεως δραστηριότητες του Συλλόγου συγκαταλέγονται και τα εργαστήρια μπουζουκιού, κιθάρας, οργανογνωσίας, ακορντεόν, πιάνου και Βυζαντινής μουσικής.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024