Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγησε η συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank

Ναυάγησε η συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank

Οι δύο τράπεζες ματαιώνουν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους

Ναυάγησαν οι συνομιλίες για συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας, της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Η ανακοίνωση των δύο τραπεζών, που επικαλέστηκαν κινδύνους στην εφαρμογή της συμφωνίας, το κόστος αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακές απαιτήσεις, έγινε κατά την έκτη εβδομάδα συνομιλιών για τη συγχώνευση των δύο γερμανικών τραπεζών.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο τραπεζών είχαν πυροδοτήσει ενστάσεις από την επιτροπή «σοφών» του Βερολίνου και την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και έντονες αντιδράσεις από μετόχους και τα συνδικάτα των εργαζομένων, που φοβούνται κατάργηση έως και 30.000 θέσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, οι συνομιλίες για μια ιστορική συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών σταμάτησαν και πλέον το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, χαρακτήρισε την ανακοίνωση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, της Deutsche Bank και της Commerzbank, να τερματίσουν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους «μια απόφαση δύο εταιριών του ιδιωτικού τομέα», όπως δήλωσε σήμερα.

Η Deutsche Bank και η Commerzbank ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι τερμάτισαν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους χωρίς να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024