Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Με τη λογοκρισία του Βέμπερ, η ΝΔ γελοιοποιείται στη διεθνή κοινή γνώμη

ΣΥΡΙΖΑ: Με τη λογοκρισία του Βέμπερ, η ΝΔ γελοιοποιείται στη διεθνή κοινή γνώμη

Το κυβερνών κόμμα σχολιάζει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε ενημερωτικό της σημείωμα.

«Εάν η ΝΔ έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, σημειώνοντας ότι «με τέτοιες ανοησίες γελοιοποιείται ακόμα μια φορά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η ΝΔ δεν δίστασε να λογοκρίνει τις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζοντας ο ίδιος τη στάση του ΕΛΚ, στο οποίο και ανήκει η αξιωματική αντιπολίτευση».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στο ‘ενημερωτικό σημείωμα’ της ΝΔ από την επίσκεψη στη Νεμέα, ‘κόπηκε’ η δήλωσή του ότι ‘η Ευρώπη καλωσορίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών’!» και καταλήγει: «Εάν η ΝΔ έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά. Και βέβαια, με τέτοιες ανοησίες, γελοιοποιείται ακόμα μια φορά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης».

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτεται επίσης ο σύνδεσμος με το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Ποτάμι

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Βέμπερ στη Νεμέα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ τονίζει: «τα ρεπορτάζ της Καθημερινής, της Ναυτεμπορικής και του ΑΠΕ-ΜΠΕ γράφουν ότι ο κ. Βέμπερ στην επίσκεψη με τον κ. Μητσοτάκη στη Νεμέα είπε ότι «η Ευρώπη καλωσορίζει την Συμφωνία των Πρεσπών»». Σύμφωνα όμως με το «ενημερωτικό σημείωμα» της ΝΔ από την επίσκεψη στη Νεμέα ο κ. Βέμπερ είπε μόνο: «Σέβομαι τις ανησυχίες των Ελλήνων για τη Μακεδονία».

«Ποιος αποφάσισε λοιπόν να λογοκρίνει τον κ. Βέμπερ; Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη» σημειώνει η κ. Μπακογιάννη και προσθέτει ότι «Είναι προφανές ότι το καλωσόρισμα του κ. Βέμπερ στην Συμφωνία απέχει πολύ από το «έγκλημα» και «προδοσία» που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024