
Χωρίς ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα την ημέρα της Πρωτομαγιάς
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΣΑΠ «είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς για αξιοπρεπείς αμοιβές και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές».
Και προσθέτουν «υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».
Τις επόμενες ημέρες ναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων για μετρό και τραμ.
- Βενεζουέλα: Σεισμοπαθείς ψάχνουν ακόμα δικούς τους στα συντρίμμια ενώ οι ξένοι διασώστες φεύγουν
- ΗΠΑ – Βέλγιο 1-4: Το… ποδόσφαιρο δικαίωσε τους Βέλγους, πέρασαν θριαμβευτικά στους «8»
- Περού: Ο υποψήφιος της αριστεράς για την προεδρία αναγνωρίζει την ήττα του
- Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο απέρριψε χθες Δευτέρα τη «νομιμοποίηση» του εκλεγμένου ακροδεξιού διαδόχου του
- Οι ΗΠΑ εκφράζουν «μεγάλη ανησυχία» για τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Κίνα
- Τυχερή ισοφάριση για τις ΗΠΑ, άμεση απάντηση και 2-1 το Βέλγιο (vids)


