Χιλιάδες φορολογούμενοι με ανείσπρακτα ενοίκια κινδυνεύουν με την πληρωμή φόρων για εισοδήματα που δεν απέκτησαν το 2018. 

Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018 έχει ανοίξει. Οι φορολογούμενοι χουν ακόμα χρόνο ώστε να κάνουν τις τελευταίους ελέγχους προκειμένου να αποφύγουν φόρους για εισοδήματα που δεν εισέπραξαν.

Χιλιάδες φορολογούμενοι με ανείσπρακτα ενοίκια κινδυνεύουν με την πληρωμή φόρων για εισοδήματα που δεν απέκτησαν το 2018.

Οι κινήσεις – ματ

Για να αποφύγουν την πρόσθετη φορολόγηση οι φορολογούμενοι πρέπει να λάβουν νωρίς τα μέτρα τους.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει πριν από την υποβολή της φορολογική δήλωσης:

  • Να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.
  • Να καταθέσουν στην εφορία φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων τότε τα ποσά που έχουν δηλωθεί ως ανείσπρακτα εισοδήματα δεν θα ληφθούν υπόψη και η εφορία θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση της δήλωσης φορολογώντας τα συγκεκριμένα ποσά.

Πως δηλώνονται τα ανείσπρακτα ενοίκια

Στήλη 13: Συμπληρώνονται τα ανείσπρακτα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που δηλώθηκαν το προηγούμενο φορολογικό έτος στους κωδικούς 125-126 και εισπράχθηκαν κατά το έτος 2018. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε στο φορολογικό έτος 2018 θα μεταφερθεί στον κωδικό 103 της δήλωσης Ε1.

Στήλη 16: Συμπληρώνονται τα ποσά των ανείσπρακτων εισοδημάτων από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

Στήλη 17 (είδος μίσθωσης – χρήση ακινήτου): Συμπληρώνεται – επιλέγεται ο κωδικός που αναφέρεται στα ανείσπρακτα εισοδήματα (41).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr