Μόνιμες άδειες παραμονής στην χώρα προσφέρει η κυβέρνηση του Ουέλινγκτον στους επιζήσαντες της σφαγής στα τεμένη του Κράιστσερτς.

Τη χορήγηση μόνιμων αδειών παραμονής σε όλους τους επιζήσαντες της σφαγής στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς, όπου 50 μουσουλμάνοι δολοφονήθηκαν από τον λευκό εθνικιστή Μπρέντον Τάραντ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Αρχικά, η νεοζηλανδική κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι εξέταζε να χορηγήσει ταξιδιωτικές θεωρήσεις στους επιζήσαντες, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν ανακοινωθεί τα σχετικά μέτρα.

Μάλιστα, η ανακοίνωση της απόφασης δημοσιεύτηκε μόνο ως ένας σύνδεσμος στον ιστότοπο μετανάστευσης, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η επιλογή αυτή έγινε για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντίδραση από αντιπάλους της μετανάστευσης.

Οι μεταναστευτικές αρχές της χώρας τόνισαν ότι μια νέα κατηγορία ταξιδιωτικών θεωρήσεων δημιουργήθηκε με τίτλο «βίζα, Απάντηση στο Κράιστσερτς (2019)», με τους ανθρώπους που ήταν παρόντες στα τεμένη όταν εξαπολύθηκαν οι επιθέσεις της 15ης Μαρτίου να μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, καθώς και τα άμεσα μέλη των οικογενειών τους.

Μόνη προϋπόθεση, οι αιτούντες να ζούσαν στην Νέα Ζηλανδία την ημέρα της επίθεσης, ώστε η βίζα να μην είναι διαθέσιμη για τουρίστες ή επισκέπτες μικρής διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr