Το δημοφιλές γαλλικό SUV υποδέχεται στην εγχώρια γκάμα του το νέο κινητήρα βενζίνης TCe 1,3 λίτρων o οποίος θα είναι διαθέσιμος σε εκδοχές ισχύος 130 και 150 ίππων ενώ, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, συνοδεύεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια.

Το Renault Captur 1.3 TCe διατίθεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Authentic, Expression, Dynamic, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την ισχυρότερη εκδοχή ισχύος του κινητήρα προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής  αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (EDC).

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά τις τιμές των νέων εκδόσεων κινητήρα του γαλλικού SUV, εφαλτήριο αποτελούν τα 15.980 ευρώ για την έκδοση Authentic, των 130 ίππων η οποία προσφέρει επίσης 220 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τιμή εκκίνησης για την ισχυρότερη εκδοχή του turbo κινητήρα, με απόδοση 150 ίππους και 250 Nm ροπής αποτελούν τα 18.580 ευρώ για την έκδοση 1.3TCe Expression, ενώ όσοι επιθυμούν να επιλέξουν το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, εφαλτήριο αποτελούν τα 20.280 ευρώ.

Πλην των ανωτέρω οικονομοτεχνικών μεγεθών που αφορούν τις νέες εκδόσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος κινητήρας, υπόσχεται βέλτιστη απόδοση αλλά και αποδοτικότητα χάρη στην αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών με βάση την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από την  εμπλοκή της Renault στη Formula 1.

Έτσι, εκτός από τα παραπάνω μεγέθη ισχύος, η μέση κατανάλωση καυσίμου των  νέων εκδόσεων του Captur δεν ξεπερνά τα 5,9 λίτρα/100 χλμ. στην ισχυρότερη έκδοσή του, ενώ σε ο,τι αφορά τις επιδόσεις, η κορυφαία έκδοση 1.3 TCe ΕDC των 150 ίππων υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 210 χλμ./ώρα ανεξαρτήτως της έκδοσης ισχύος.

Ενδεικτικά, ο Energy 1.3 TCe αξιοποιεί την τεχνολογία Bore Spray Coating, όπου οι κύλινδροι φέρουν ειδική επίστρωση για τον περιορισμό των τριβών και την καλύτερη μεταφορά της θερμότητας, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.

Επίσης, ο νέος κινητήρας κάνει χρήση του Διπλού Συστήματος Μεταβλητού Χρονισμού (Dual Variable Timing Camshaft) η οποία μεταβάλλει διαρκώς την χρονική στιγμή ανοίγματος των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής ανάλογα με τις στροφές και το φορτίο του κινητήρα.  Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές και πιο επίπεδη καμπύλη ροπής έως τις υψηλές με σημαντικά οφέλη για τον οδηγό σε οδηγική απόλαυση και άνεση ενώ εγγυάται και άριστη ανταπόκριση στις μεσαίες. Παράλληλα, ο κινητήρας Energy 1.3 TCe εξοπλίζεται με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων (Gasoline Particulate Filter), ένα τεχνικό γνώρισμα κυρίως των κινητήρων πετρελαίου.

Εκτός των επιλογών με 130 και 150 ίππους, η γκάμα κινητήρων του Captur πλαισιώνεται από τον turbo κινητήρα βενζίνης 0,9 TCe 90 ίππων και τον κινητήρα diesel 1.5 dCi 90 ίππων.