Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε στην ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι όντως ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη των πολλών ή των λίγων. Μόνο που ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού επιλέξει στρατόπεδο, είναι με την Ελλάδα και την Ευρώπη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, γι’ αυτό κι ανήκει στο μπλοκ της συντήρησης, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» και συμπληρώνει: «Την ΕΕ του κεφαλαίου υπηρετεί με κάθε τρόπο. Τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ εφαρμόζει με συνέπεια εδώ και 4 χρόνια».

«Την ολιγαρχία του πλούτου εκπροσωπεί με την αντιλαϊκή πολιτική του, ακόμη και με θέσεις υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του κόμματός του» προσθέτουν από τον Περισσό, τονίζοντας πως «όσο για τον σοσιαλισμό με ελευθερία, στον οποίο αναφέρθηκε, μπορεί να πάρει ιδέες από τον Αμερικανό πρέσβη, το Νετανιάχου, τη Μέρκελ και τις λοιπές πολύ “προοδευτικές δυνάμεις”, με τις οποίες συγχρωτίζεται».

«Η Ευρώπη των λαών δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό και το πιο δυνατό ΟΧΙ σε αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα μπορεί να εκφραστεί με ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ» καταλήγει το ΚΚΕ.