Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει ο καιρός: Μίνι - καλοκαίρι και σκόνη

Αλλάζει ο καιρός: Μίνι – καλοκαίρι και σκόνη

Μετά από αρκετές ημέρες όπου ο καιρός ήταν άστατος και υπήρχαν θερμοκρασίες σε χαμηλότερα επίπεδα από τα συνηθισμένα για την εποχή, φαίνεται πως αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Μετά από αρκετές ημέρες όπου ο καιρός ήταν άστατος και υπήρχαν θερμοκρασίες σε χαμηλότερα επίπεδα από τα συνηθισμένα για την εποχή, φαίνεται πως αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία όμως θα συνοδεύεται και από σκόνη που θα φτάσει από την Αφρική.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι τα εξής:

-Θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

-Η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στα νότια τμήματα της χώρας τη Μ. Τετάρτη, με περαιτέρω άνοδο στη συνέχεια.

– Η κίνηση των θερμών αερίων μαζών θα συνοδεύεται από τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία θα γίνει αισθητή στα δυτικά από τη Μ. Τρίτη.

– Σποραδικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά, κυρίως τη Μ. Τρίτη.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/Meteo, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή των Βαΐων κατεγράφησαν σε Τρίκαλα 21,6 βαθμοί, Κόνιτσα 21,4 βαθμοί, Σέρρες 21,1 βαθμοί, Σέρρες-Θερμά 21 βαθμοί, Λάρισα 20,7 βαθμοί, Γαβαλού Αιτωλ/νίας 20,6 βαθμοί, Μακρακώμη 20,5 βαθμοί, Αμφιλοχία 20,4 βαθμοί, Αγρίνιο 20,3 βαθμοί, Αρφαρά Μεσσηνίας, Λιβαδειά και Λουτράκι 20,2 βαθμοί Κελσίου.

(Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η κίνηση των θερμών αέριων μαζών στη χώρα μας ως το βράδυ της Μ.Τετάρτης)

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα, αναμένονται τη Μεγάλη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024