Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα παράταση αποπληρωμής για τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς ιδιώτες

Νέα παράταση αποπληρωμής για τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς ιδιώτες

Σύμφωνα με τα τελευταία σχετικά στοιχεία, συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα

Παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου 2019, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες δίνει στο Δημόσιο το Υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ενώ το ίδιο ισχύει και για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκκαθάρισης των υποχρεώσεων του Δημοσίου, τροποποιούνται οι προσθεσμίες για την αποπληρωμή των οφειλών προς τους ιδιώτες. Η αρχική προθεσμία είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου και είχε δοθεί ήδη μία παράταση έως τις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «Στο πλαίσιο της ευρύτερης δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκκαθάρισης των ανωτέρων υποχρεώσεων, με την προτεινόμενη ρύθμιση τροποποιούνται εκ νέου οι ανωτέρω προθεσμίες και καλύπτεται το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της αποπληρωμής των εν λόγω υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα παρατείνεται το πρόγραμμα εκκαθάρισης ως 30.5.2019».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία σχετικά στοιχεία, συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα αφού από τα 1,578 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου έφτασαν τα 1,669 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024