Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος: Πηγή έμπνευσης για όλη την ανθρωπότητα οι ήρωες του Μεσολογγίου

Παυλόπουλος: Πηγή έμπνευσης για όλη την ανθρωπότητα οι ήρωες του Μεσολογγίου

Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, να υπερασπιζόμαστε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, την πατρίδα, την ελευθερία μας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια, τόνισε από το Μεσολόγγι ο Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων

«Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, να υπερασπιζόμαστε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, την πατρίδα, την ελευθερία μας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Μεσολόγγι, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα των ελεύθερων πολιορκημένων του Μεσολογγίου, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο και τη διεθνή κοινότητα.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Οι αθάνατοι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι από εδώ, το εμβληματικό στην διαδρομή του χρόνου Μεσολόγγι, μας διδάσκουν και μας εμπνέουν διαχρονικώς. Πριν απ’ όλους, οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν όλους εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, να υπερασπιζόμαστε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, την πατρίδα, την ελευθερία μας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Τον δρόμο για την εκπλήρωση αυτού του χρέους μάς τον δείχνει ο εθνικός μας ποιητής, ο Διονύσιος Σολωμός, με τον στίχο: Πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου.

Διδάσκουν όμως και εμπνέουν, ιδίως στους σημερινούς κρίσιμους και ταραγμένους καιρούς για την ανθρωπότητα εν γένει, και την διεθνή κοινότητα, την ανάγκη να στρατευθούν όλοι οι λαοί προκειμένου να υπερασπισθούμε, πάνω στην βάση του συνόλου του διεθνούς δικαίου, τον άνθρωπο, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη και πρωτίστως την κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιπλέον, και κατ’ εξοχήν αυτή την περίοδο, κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, διδάσκουν και εμπνέουν σε κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο την ανάγκη υπεράσπισης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος έναντι εκείνων που το επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, και ταυτόχρονα δυστυχώς επιβουλεύονται την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024