Η πρόκριση περνάει από το ΟΑΚΑ
Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στην Πορτογαλία, ηττήθηκε με 27-22 από την Μαδέιρα στον 1ο ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ και το Μεγάλο Σάββατο θα χρειαστεί μια μίνι υπέρβαση στο ΟΑΚΑ για να προκριθεί.
Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Πορτογαλία με 22-17 από τη Μαδέιρα για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ και πλέον έχει αρκετά δύσκολη αλλά όχι αδύνατη αποστολή για τη ρεβάνς του Μεγάλου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ.
Η διαφορά έφτασε ακόμη και στα 8 γκολ διαφορά με την Ένωση να γλιτώνει τα χειρότερα και να τη μαζεύει σε πιο λογικά επίπεδα στο φινάλε.
Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν από νωρίς τον έλεγχο παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 γρήγορα στην αναμέτρηση. Η ΑΕΚ αντέδρασε, μείωσε στο γκολ (4-3) και αργότερα προσπέρασε με 7-6 ωστόσο το ημίχρονο βρήκε την Μαδέιρα και πάλι μπροστά με 12-10.
Στο δεύτερο μέρος πάλι μπήκε πιο δυνατά η γηπεδούχος και αύξησε τη διαφορά στα 4 γκολ με 14-10 με την ΑΕΚ να απαντά αλλά τη διαφορά να αυξάνεται και πάλι με τη Μαδέιρα να προηγείται με 6 γκολ (22-16) περίπου στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Το σκορ έφτασε ακόμη και στα γκολ διαφορά αλλά η Ένωση κατάφερε στο τέλος να μαζέψει τη διαφορά με τα πέντε γκολ να την κρατούν στο κόλπο για την ανατροπή στη ρεβάνς και την παρουσία της για δεύτερη σερί φορά στον τελικό της διοργάνωσης.
Τα πεντάλεπτα: 4-2, 5-3, 7-7, 9-8, 10-8, 12-10 (ημιχρ.), 14-10, 17-13, 18-15, 22-17, 26-19, 27-22.
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
