Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσο υπάρχει Μιλουτίνοφ...

Όσο υπάρχει Μιλουτίνοφ…

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου πήρε τη νίκη με 76-67 μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ.

Μπορεί πολλοί να περίμεναν ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ. Σε ένα ματς με… 11άδες ανάγκες και από τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της ΑΕΚ με σκορ 76-67 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, έχοντας ως κορυφαίο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ έβαλε στα καλάθια τους γηπεδούχους, είχε 14 πόντους και 18 ριμπάουντ (!) υπενθυμίζοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τον λόγο που η ΑΕΚ έχει ανάγκη επειγόντως έναν ποιοτικό σέντερ. Οι Ερυθρόλευκοι ουσιαστικά ένιωσαν την αντίσταση των γηπεδούχων για ένα ημίχρονο, αφού ήλεγξαν τον ρυθμό, είδαν τον Τσέρι να πραγματοποιεί θετικό ντεμπούτο, την ώρα που ο Μπλατ χειρίστηκε ένα ροτέισον 8 παικτών, έχοντας στο DNP τους Αγραβάνη, Κολοβέρο και Ζευγαρά.

Εκτός από τον «Μίλου» που ήταν ο κορυφαίος του παρκέ, πολύ καλός για την ομάδα του Ολυμπιακού ο Βεζένκοφ με 13 πόντους, οσους έβαλε και ο ΛεΝτέι.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΑΕΚ και Ολυμπιακός πέρασαν νωθρά στην αναμέτρηση, με την γηπεδούχο ομάδα να προηγείται με 3-2, αλλά να βλέπει τους Ερυθρόλευκους να «χτυπούν» στο ποστ. Ετσι ο Βεζένκοφ οδήγησε την ομάδα του στο +5 (10-5) με την Ένωση να έχει συμπλήρωσε γρήγορα τα 5 ομαδικά της φάουλ. Με βολές ο Μάντζαρης διαμόρφωσε το 5-12, με τους Πειραιώτες να επιβάλλονται κιαι να δείχνουν μέσα από την άμυνα τους ότι μπορούν από νωρίς να αποκτήσουν ένα καλό προβάδισμα.

Το λέι απ του ΛεΝτέι στο τρανζίσιον έκανε το 9-17, ο Τσέρι στο πρώτο του καλάθι στην Α1 να γράφει το 12-19. Η είσοδος του Τζέιμς έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο ποστ, με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 17-19. Ο Γκος με τον Λαρεντζάκη βρήκαν σκορ, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 20-21 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Η Ένωση προσπέρασε με ντράιβ του Λαρεντζάκη, όμως οι Ερυθρόλευκοι με τρεις βολές του Μάντζαρη και ένα γκολ φάουλ του Γκος προσπέρασαν με 5 (22-27). Ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε, πρόσθεσε ένα έμμεσο δίποντο (24-30), ο Γιαννόπουλος ευστόχησε σε τρίποντο με την είσοδό του στο ματς αλλά ο ΛεΝτέι έκανε το 27-32. Οι γηπεδούχοι δεν το παράτησαν, ο Λαρεντζάκης και ο Τζέιμς έφεραν το παιχνίδι στους 2 (30-32), με τον Βεζένκοφ να εκμεταλλεύεται την πάσα του Μάντζαρη και να σκοράρει για το 30-34.

Οι Ερυθρόλευκοι κατόρθωσαν να περάσουν με 9 πόντους, με την ΑΕΚ να μειώνει εκ νέου με τρίποντα των Γιαννόπουλου και Σαντ Ρος, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 36-39.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Ένωση μπήκε γερά στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το 4-0 σερί της πάντως, ο Ολυμπιακός ανέκαμψε και με ένα δικό του σερί προσπέρασε με 7 (40-47). Για να φτάσουμε εκεί χρειάστηκαν τα πρώτα τρίποντα των Πειραιωτών στο ματς από Παπανικολάου και Βεζένκοφ (0/6 στο πρώτο μέρος), με τον Μπάνκι να καλεί τάιμ άουτ για να συνεφέρει τους παίκτες του. Φαίνεται μάλιστα πως… έπιασε αυτή η κίνηση αφού ροκάνισαν την διαφορά (46-49 αρχικά), με τον Λαρεντζάκη να κάνει το 48-49. Ο Παπανικολάου της έκοψε την φόρα με σουτ από το τρίποντο, ενώ ένα ντράιβ του Γκος έκανε το 48-54.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε και ένα τρίποντο ακόμα για να τελειώσει η περίοδος στο 50-57, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να δείχνουν έτοιμοι για το διπλό.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν κυριαρχικός απέναντι στην ΑΕΚ. Δράστης; Ο Ζακ ΛεΝτέι και πάλι με τον Αμερικανό να ταλαιπωρεί τους παίκτες του Μπάνκι και να στέλνει τη διαφορά στους 11.

Ο Μιλουτίνοφ συνεργάστηκε άψογα με τον Γκος για το 51-66, γεγονός που ανάγκασε τους γηπεδούχους σε διαφοροποίηση του πλάνου τους στο παρκέ. Ένα γρήγορο σερί και ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη ήταν η αιτία για το 57-66 με τον Τσέρι να κάνει θετικό ντεμπούτο και με 4 σερί πόντους να διαμορφώνει τα 57-70.

Ο «Λάρι» ήταν ολομόναχος στην επίθεση της Ένωσης αλλά δεν έφτανε μόνο αυτός. Ο ρυθμός έπεσε για τα καλά στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είχε τον Μιλουτίνοφ να μαζεύει το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο και το ροζ φύλλο αγώνα. Οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν τη νίκη χωρίς να φορτσάρουν, σε ένα παιχνίδι που η άμυνα είχε τον πρώτο λόγο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024