Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ακάρ: Η Τουρκία να μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ακάρ: Η Τουρκία να μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο

«Εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει» απαντά στις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς

«Εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει» απαντά στις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Ο κ. Γεννηματάς μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου τονίζει ότι: «H Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις».

Όπως επισημαίνει: «H έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024