Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το τρίτο μπρέικ, «έσπασε» και η έδρα της Εφές από τη Μπάρτσα

Το τρίτο μπρέικ, «έσπασε» και η έδρα της Εφές από τη Μπάρτσα

Η Μπαρτσελόνα νίκησε στην Τουρκία με 74-72 και φέρνει πλέον τη σειρά στην Βαρκελώνη. Μοιραίος για το συγκρότημα του Αταμάν ο Σιμόν που βιάστηκε στην τελευταία επίθεση

Λέτε να είναι κάποιος… οιωνός; Η Μπαρτσελόνα πέτυχε το τρίτο «μπρέικ» στα φετινά πλέι οφ της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 74-72 της Εφές στην Τουρκία. Πλέον η σειρά πηγαίνει στην Βαρκελώνη με την ομάδα του Πέσιτς να ανακτά το πλεονέκτημα έδρας και να έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια της.

Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Κρούνοσλαβ Σιμόν ο οποίος στο τέλος πήρε βιαστική επίθεση και αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη στην Εφές. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ανταμ Χάνγκα με 17 πόντους που έβαλε και το καλαθι που πρόσφερε το «μπρέικ» στους Καταλανούς.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα στην Κωνσταντινούπολη, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς κατοχή και καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ (11-11, 6′). Οι Καταλανοί ξέφυγαν με +6 μετά από διαδοχικά καλάθια του Χάνγκα (13-19), με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 16-19 μετά από γκολ φάουλ του Ντάνστον. Μέχρι το +9 έφτασαν οι φιλοξενούμενοι (17-26), ωστόσο ο Λάρκιν φώναξε «παρών» και με 6 δικούς του πόντους και μία ασίστ, η Εφές πλησίασε στο -3 (25-28, 14′).

Κάτι λιγότερο από τρίτα λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες του Αταμάν για να φέρουν την ισορροπία (32-32), με τους Μίτσιτς και Πλάις να δίνουν βοήθειες. Ερτέλ και Ρίμπας έδωσαν αέρα 4 πόντων στους Ισπανούς (33-37, 18′), με τους Σίμον και Κλαβέρ να πετυχαίνουν από μία βολή για να διαμορφώσουν το 34-38 του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν κι άλλες επιθετικές λύσεις από τον Λάρκιν. Ταυτόχρονα ο Μοερμαν πέτυχε σημαντικούς πόντους και οι Τούρκοι έτρεξαν ένα 20-9 για να φτάσει η διαφορά στο +7 (54-47). Η Μπαρτσελόνα μείωσε με τον Ερτέλ αλλά ο Λάρκιν με τρίποντο και το σκορ έφτασε στο 59-51. Οι παίκτες του Πέσιτς παρέμειναν κοντά, οι Σινγκλετον και Χάνγκα πέτυχαν δύο τρίποντα με τον Σμιτς να δίνει το προβάδισμα για τους Καταλανούς με το 59-62 να είναι το σκορ της περιόδου.

Ο ρυθμός έπεσε φανερά στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με εφτά πόντους (61-68), ενώ ο Ερτέλ κράτησε προσωρινά τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα. Για να ξεκινήσει το… ντεμαραζ αρχικά ο Μόερμαν και στη συνέχεια ο Μίτσελ. Ο δεύτερος μάλιστα μετά από ένα κακό ματς, ανέβασε ταχύτητα και με γκολ φάουλ έκανε το 72-71 με δύο λεπτά για το τέλος του παιχνιδιού. Ο Τόμιτς ισοφάρισε με μια βολή, η Εφες έχασε την επίθεση με τον Χάνγκα να διαμορφώνει το 72-74 με 28,2 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Παρότι είχε μπόλικο χρόνο μπροστά της, η Εφες πήρε την χειρότερη επιλογή με τον Σιμόν να παίρνει αψυχολόγητο τρίποντο με 10 δευτερόλεπτα να απομένουν. Κίνηση… αυτοκτονίας για τους γηπεδούχους με τη σειρά να πηγαίνει στο 1-1 και πλέον την Μπαρτσελονα να έχει την τύχη στα χέρια της.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024