Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας Λοβέρδου - Σαλμά

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας Λοβέρδου – Σαλμά

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου και της ΝΔ Μάριου Σαλμά

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου και της ΝΔ Μάριου Σαλμά.

Πριν από λίγο βρέθηκε στο  βήμα της Βουλής  ο κ. Σαλμάς o οποίος αναφερόμενος στην υπόθεση των αρθροσκοπήσεων έκανε λόγο για «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη «να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή»». Παρότι δεν υπάρχει τίποτα, είπε,  κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί».

Ο κ. Σαλμάς μάλιστα, μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

«Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση, οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας μου. Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία. Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα. Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», είπε ο κ. Σαλμάς.

Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στην εξοικονόμηση δαπανών που επιτεύχθηκε επί της υπουργικής του θητείας και τον πόλεμο που δέχθηκε όταν θέσπισε τον κλειστό προϋπολογισμό.

Για την υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Λοβέρδος στην αρχή της ομιλίας του υποστήριξε ότι ψηφίζει πρώτος την άρση της ασυλίας του προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή εύλογη αμφιβολία για το τι είχε γίνει επί εποχής που ήμουν στην κυβέρνηση. «Αυτοί  που οργάνωσαν την σκευωρία είναι κακοποιοί  του κοινού ποινικού δικαίου» σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «ενορχηστρωτής της σκευωρίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Δείτε live τη συζήτηση

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024