Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Υόρκη: 37χρονος μπήκε στον καθεδρικό του Αγ. Πατρικίου με βενζίνη και αναπτήρες

Ν. Υόρκη: 37χρονος μπήκε στον καθεδρικό του Αγ. Πατρικίου με βενζίνη και αναπτήρες

Ο άνδρας είχε μαζί του 4 γαλόνια βενζίνη, 2 μπουκάλια υγρό αναπτήρων και αναπτήρες. Για ύποπτο περιστατικό κάνει λόγο η αστυνομία.

Ένας 37χρονος  άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς εντοπίστηκε πέριξ του καθεδρικού ναού του Αγίου Πατρικίου να κρατάει δύο γεμάτα μπιτόνιαβενζίνη, υγρό αναπτήρων και αναπτήρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι φύλακες σταμάτησαν τον 37χρονο άνδρα την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία, το βράδυ της Τετάρτη. Ο άνδρας έριξε βενζίνη στο έδαφος και στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μίλερ έκανε λόγο για ύποπτο περιστατικό, καθώς έλαβε χώρα 2 μόλις μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Notre Dame του Παρισιού.

«Όταν κάποιος μπαίνει σε ένας χώρο σαν τον καθεδρικό του Αγ. Πατρικίου  κουβαλώντας 4 γαλόνια βενζίνη, 2 μπουκάλια υγρό αναπτήρων και αναπτήρες, είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίλερ.

Ο άνδρας είπε στους αστυνομικούς ότι το αμάξι του ξέμεινε από βενζίνη και «έκοβε δρόμο» μέσα από τον καθεδρικό ναό προκειμένου να βρει καύσιμα. Συνελήφθη όταν η αστυνομία διαπίστωσε ότι το όχημά του είχε βενζίνη κανονικά. «Δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι προθέσεις του», τόνισε ο Μίλερ.

Πάντως οι αρχές της Νέας Υόρκης και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σημειώνουν πως είναι «πολύ νωρίς για πει κανείς ότι επρόκειτο για τρομοκρατία».

Ο Άγιος Πατρίκιος είναι η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Νέας Υόρκης.

Only in

«Ο Κριστιάνο μπορεί να παίζει μέχρι τα 50»

«Οταν ο Κρις μου είπε ότι πρόκειται να παίξει για την Αλ Νασρ, ανακουφίστηκα πολύ γιατί… πέθαινα να φύγω από το Μάντσεστερ» ανέφερε η σύντροφος του Κριστιάνο, Χεορχίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024