Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ - Μαλεζάς : «Τα μυαλά μας δεν πετάνε»

ΠΑΟΚ – Μαλεζάς : «Τα μυαλά μας δεν πετάνε»

Ο Στέλιος Μαλεζάς, περισσότερο ως θεατής και λιγότερο ως ποδοσφαιριστής, έκανε τον δικό του απολογισμό για την χρονιά που τελειώνει με την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Μαλεζάς, μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για το ρόλο του στη φετινή ομάδα του Δικεφάλου, για την πορεία πρωταθλητισμού και για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το αν έχει τον ρόλο της «μητέρας του λόχου»: «Το θέμα είναι να το καταλάβουν οι άλλοι αυτό και να το πουν, όχι εγώ. Αν τα παιδιά το νιώθουν, τότε ναι, θα έχω αυτόν το ρόλο».

Για το αν θυμάται το πώς ξεκίνησε την καριέρα του, ως ένα αδύνατο παιδί με μακριά μαλλιά: «Προτιμώ να μη γίνεται αυτό, αλλά κάποιες στιγμές κάνω αναδρομές στο παρελθόν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τώρα, το μέλλον, για ν κάνω ό,τι μπορώ για την οικογένεια μου και την εκάστοτε ομάδα μου».

Για τη φετινή «περίεργη» σεζόν και πώς τη βίωσε: «Το είδα από άλλη οπτική γωνία, ενός φιλάθλου, όπως ζει τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια τους, αλλά είχα και το άγχος του ποδοσφαιριστή, που με τον τρόπο του ήθελε να βοηθήσει την ομάδα, είτε στις προπονήσεις είτε στον αγωνιστικό χώρο».

Είναι γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1985, άρα ζούσε όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα: «Ναι, ήμουν λίγων ημερών, δεν ξέρω αν είχα σαραντίσει. Το σημαντικό είναι το τώρα. Να κοιτάξουμε την Κυριακή να πάνε όλα καλά, για να το ζήσω όχι μόνο εγώ και οι συμπαίκτες μου αλλά όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ και οι φίλαθλοι. Θα είναι μοναδικό αν το καταφέρουμε».

Ήταν μέλος ομάδων της δεκαετίας του 2000 που κυνηγούσαν πρωταθλήματα κάποιες σεζόν: «Έχω περάσει πολλές καλές και κακές στιγμές, δύσκολες, στιγμές όπου ήμασταν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, που ο κόσμος έξω δεν τα γνωρίζει αυτά. Χρονιές υπομονής, όπου ελπίζαμε δικαιολογημένα ή και αδικαιολόγητα να καταφέρουμε κάτι. Ελπίζουμε τώρα την Κυριακή να πετύχουμε τον στόχο μας, στόχο ετών που αν μη τι άλλο είχαμε θέσει και στο παρελθόν».

Για το ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά της φετινής σεζόν με τις προηγούμενες και ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου του: «Είχαμε κάποιες στιγμές όπως το 2010, με την ομάδα του Σάντος που έφτασε αρκετά κοντά. Είχαμε την προπέρσινη με τον Ίβιτς, την περυσινή, την πρώτη του Λουτσέσκου. Νομίζω πως οι διαφορές με τα προηγούμενα έτη είναι ότι φέτος δεν χάσαμε βαθμούς στα πρώτα παιχνίδια. Παλιά βρισκόμασταν ακόμα και 10-11 βαθμούς πίσω στην αρχή, προσπαθούσαμε να κάνουμε το comeback, αλλά αυτό ήταν πολύ δύσκολο, είχαμε την πίεση ότι με οποιοδήποτε ατυχές αποτέλεσμα θα βγαίναμε εκτός στόχου, ενώ οι αντίπαλοι έλεγαν πως και μια ισοπαλία δεν θα είχαν πρόβλημα».

Αυτός, ο Γλύκος και ο Βιεϊρίνια είναι οι τρεις που συνδέουν τις δύο δεκαετίες στον ΠΑΟΚ. Τι έχει να πει για τον αρχηγό του Δικεφάλου;
«Ήταν ένα πρωτάθλημα στο οποίο έδωσε τα πάντα για να κατακτηθεί. Βοήθησε ως αρχηγός και ξελάσπωσε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Μια προσωπικότητα την οποία όλοι σεβόμαστε και θαυμάζουμε. Αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και ατυχείς στιγμές, στιγμές που δεν μπορείς από πριν να αντιληφθείς και να αποφύγεις».

Για το αν μπορούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να συγκεντρωθούν στη συνέχεια, δεδομένου πως είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Αυτό που βλέπω και συζητάμε με τα παιδιά, αυτό που έχουμε μες στην ομάδα, είναι πως δεν θεωρούμε δεδομένο πως έχει κατακτηθεί το πρωτάθλημα. Κι αυτό είναι σημαντικό γιατί είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και τα μυαλά μας δεν πετάνε».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024