Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά το 11% δίνει στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκτίμηση του αποτελέσματος που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Politico ενόψει των Ευρωεκλογών. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ  προηγείται με 37,53% και εκλέγει 10 ευρωβουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 26,24% και έξι ευρωβουλευτές. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,14% (2 ευρωβουλευτές), το Κίνημα Αλλαγής με 8% (2 ευρωβουλευτές) και το ΚΚΕ με 7,36% (1 ευρωβουλευτής). Εκτός Ευρωκοινοβουλίου καθώς δεν περνούν το φράγμα του 3% μένουν η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, η ΛΑΕ και οι ΑΝΕΛ.

Την ίδια στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προηγείται και σύμφωνα με το Politico κερδίζει 176 έδρες, ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 147 έδρες, οι Φιλελεύθεροι με 99 έδρες, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) με 63 έδρες, οι Πράσινοι με 55 έδρες, Νέα Κόμματα με 49 έδρες, η Συμμαχία του Σαλβίνι, με 49 έδρες, η Ευρωπαϊκή Αριστερά (στην οποία συμμετέχει και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) με 48 έδρες, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας με 33 έδρες, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων με 21 έδρες και τέλος οι μη εγγεγραμμένοι με 11 έδρες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Politico, η προβολή του αποτελέσματος βασίζεται σε συγκέντρωση των εθνικών δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο βάσει του οποίου γίνεται η πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr