Μου λένε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει μια μοναδική συνταγή για να στηρίξει τις τράπεζες. Βλέπετε, τα 46 δισ. ευρώ που έβαλαν οι έλληνες φορολογούμενοι στα πιστωτικά ιδρύματα και τα 16 δισ. ευρώ της αναβαλλόμενης φορολογίας που αναγνωρίστηκαν ως κεφάλαιο στις τράπεζες δεν επαρκούν για να τις βγάλουν από τα προβλήματα στα οποία τις βύθισε η κρίση. Αλλά ο Ευκλείδης έχει – επαναλαμβάνω – τη λύση.

Ποια είναι αυτή; «Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των «κόκκινων» δανείων με το να γίνουμε από σκαντζόχοιρος αλεπού». Αυτό δηλώνει ο Ευκλείδης, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, σε όσους τον ρωτούν για το πολύπαθο τραπεζικό σύστημα.

Όταν τον ρωτούν τι εννοεί, εκείνος εξηγεί πως θα υιοθετήσει όλες τις έξυπνες λύσεις που του φέρνουν σύμβουλοι και συμβουλάτορες, τραπεζίτες, θεσμικοί και μη θεσμικοί επενδυτές, ανεξάρτητες αρχές και επόπτες. Δηλαδή, με άλλα λόγια, όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως στο τέλος ο έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει ξανά τον λογαριασμό και αυτό που ακόμα ξέρω είναι πως στον μύθο του Αισώπου η αλεπού και ο σκαντζόχοιρος συναγωνίζονταν στο ψέμα

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr