Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Roger Waters τα βάζει με την Κατερίνα Ντούσκα και την Μαντόνα

Ο Roger Waters τα βάζει με την Κατερίνα Ντούσκα και την Μαντόνα

Ο Roger Waters των θρυλικών Pink Floyd, καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της φετινής Eurovision

O Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd σε μήνυμά του, μέσω βίντεο, καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της Eurovision 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Τελ Αβίβ, ενώ παράλληλα τα βάζει και με την Μαντόνα.

Ο Roger Waters , όπως αναφέρει το ΑΠΕ τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να μην συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση και να γίνουν «ο ένας ή η μία» (are you the ONE) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

Σε βίντεο προς την Κατερίνα Ντούσκα, της λέει: «Κατερίνα, το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;».

Ο Roger Waters είναι ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μαζί με τον Roger Waters, το BDS Greece καλεί την εκπρόσωπο της Ελλάδας στον διαγωνισμό να κάνει το βήμα και να αρνηθεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ.

Αντ’ αυτού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το BDS Greece, «την καλούμε να έρθει να ερμηνεύσει το τραγούδι της «Better Love» στην συναυλία που διοργανώνεται την Κυριακή 5 Μαΐου στο Gagarin205 με τίτλο «Φέτος δεν πάμε Eurovision–στηρίζουμε ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων».

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

Έξω φρενών και με την Μαντόνα

Η απόφαση της «βασίλισσας της ποπ», Μαντόνα να κάνει μία guest ζωντανή εμφάνιση στον τελικό της φετινής Eurovision στο Ισραήλ, φαίνεται ότι έκανε τον Roger Waters έξω φρενών.

Με ανοιχτή επιστολή του, την οποία δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Roger Waters αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η αποδοχή από τη Madonna μιας πρόσκλησης να εμφανιστεί στο Τελ Αβίβ στους τελικούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο εγείρει, για άλλη μια φορά, θεμελιώδεις σημαντικές ηθικές και πολιτικές ερωτήσεις για τον καθένα από εμάς να εξετάσουμε.

Στο Παρίσι, το 1948, τα Ηνωμένα Έθνη που συνήλθαν στη συνέχεια συνέταξαν και εν συνεχεία υιοθέτησαν μια Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία κατοχυρώνει στο διεθνές δίκαιο ότι όλα τα αδέρφια μας σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους ή την εθνικότητα ή τη θρησκεία τους, , συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, του δικαιώματος στη ζωή, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση.

Επομένως, η ερώτηση που πρέπει να θέσει ο καθένας μας είναι η εξής: συμφωνώ με τη Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών;

Εάν η απάντησή σας σε αυτή την ερώτηση είναι ναι, τότε τίθεται ένα δεύτερο ερώτημα: είμαι διατεθειμένος να υποστηρίξω την υποστήριξή μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ενεργήσω επ ‘αυτής; Θα βοηθήσω τους αδελφούς και τους αδελφούς μου στον αγώνα τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή θα περάσω και θα περπατήσω από την άλλη πλευρά;»

Ο Roger Waters καταγγέλει το Ισραήλ για μεθόδους απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων οι οποίοι όπως λέει δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση.

Και συνεχίζει: «Μερικοί από τους συναδέλφους μου που είχαν εμφανιστεί πρόσφατα στο Ισραήλ, λένε ότι το κάνουν για να χτίσουν γέφυρες και να προωθήσουν την ειρήνη. Καλώ όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό που βλέπω ως προδοσία της κοινής ανθρωπιάς, να επικεντρωθούν στην ικανότητά τους να συναισθάνονται με τους παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές τους. Προσπαθήστε να φανταστείτε, εδώ και 70 χρόνια, να ξυπνάτε κάθε πρωί με τη συστηματική, πλημμυρισμένη λεηλασία της ζωής του λαού σας. Και αυτοί, που κράτησαν ψηλά τα κεφάλια τους και αντιστάθηκαν με πολύ θάρρος, σθένος και χάρη, ζχήτησαν την βοήθειά μας. Εμείς, όλοι έχουμε, κατά την άποψή μου, μια απόλυτη ηθική και ανθρώπινη υποχρέωση ως συνανθρώπων ανθρώπων να απαντήσουμε στο αίτημα τους».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024