Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν χάνει την Κωνσταντινούπολη: Εντολή ανάληψης καθηκόντων στον Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Ερντογάν χάνει την Κωνσταντινούπολη: Εντολή ανάληψης καθηκόντων στον Εκρέμ Ιμάμογλου

Την εντολή να αναλάβει τα ηνία του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης πήρε ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις συνεχείς ενστάσεις που προέβαλαν για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών

Την εντολή να αναλάβει τα ηνία του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης πήρε ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις συνεχείς ενστάσεις που προέβαλαν για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu και άλλε τουρκικά ΜΜΕ ο κ. Ιμάμογλου μετέβη στην έδρα του εκλογικού συμβουλίου της Πόλης ώστε να παραλάβει το πιστοποιητικό της εκλογής του στο μεγαλύτερο μητροπολιτικό δήμο της χώρας.

16 Milyon İstanbullu’nun mazbatasını alıyorum.

Δημοσιεύτηκε από Ekrem İmamoğlu στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Η επίσημη εκλογική αρχή της Τουρκίας παρέδωσε στον Ε. Ιμάμογλου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανακαταμέτρησης των ψήφων, την εντολή ανάληψης καθηκόντων δημάρχου.

Ο Ιμάμογλου παρέλαβε το σχετικό έγγραφο από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK), παρά την προσφυγή που κατέθεσε την Τρίτη το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, με το επιχείρημα ότι η εκλογική αναμέτρηση της 31ης Μαρτίου σημαδεύτηκε από «παρατυπίες».

Τον υποψήφιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP υποδέχθηκαν με επευφημίες και χειροκροτήματα δεκάδες οπαδοί του, μόλις αφίχθη στα γραφεία της YSK, στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το CHP, η τελετή παράδοσης παραλαβής θα διεξαχθεί στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ήλεγχαν τα τελευταία 25 χρόνια βουλευτές του ισλαμιστικού κινήματος.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιλαϊάντα Πέμπε, μια φοιτήτρια αρχιτεκτονικής ηλικίας 25 ετών, που υποστηρίζει το CHP, σημειώνοντας: «Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα ξεκινούσε ποτέ τη θητεία του», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του CHP Μουχαρέμ Ερκέκ απάντησε ότι δεν υπάρχουν «σαφή έγγραφα, πληροφορίες ή στοιχεία στην προσφυγή του AKP που να στηρίζουν το ενδεχόμενο μιας ακύρωσης» των εκλογών.

«Δεν υπάρχει καμία νόμιμη αιτιολογία. Χρησιμοποιείτε το δικαίωμά σας (για προσφυγή) για να πλήξετε τη βούληση της Κωνσταντινούπολης» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu η τελευταία καταμέτρηση δίνει στον κ. Ιμάμογλου περίπου 13.000 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τον αντίπαλό του, τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τελετή παράδοσης παραλαβής ενώ η ένσταση του κυβερνώντος κόμματος θα εξεταστεί παράλληλα από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο επί της ουσίας της προσφυγής. Αν το Ανώτατο Συμβούλιο που απαρτίζεται από δικαστικούς αποφανθεί υπέρ της προσφυγής, κάτι το οποίο νομικοί, βάση των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θεωρούν μικρή πιθανότητα, οι εκλογές μπορεί να επαναληφθούν στις 2 Ιουνίου.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024