Ισπανία: Το ακροδεξιό κόμμα Vox αποκλείστηκε από ντιμπέιτ ενόψει εκλογών
Η εκλογική επιτροπή της Ισπανίας απέκλεισε σήμερα το ακροδεξιό κόμμα Vox από τη συμμετοχή στο μοναδικό μέχρι σήμερα προγραμματισμένο ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 28ης Απριλίου
Η εκλογική επιτροπή της Ισπανίας απέκλεισε σήμερα το ακροδεξιό κόμμα Vox από τη συμμετοχή στο μοναδικό μέχρι σήμερα προγραμματισμένο ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 28ης Απριλίου.
Το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει ποτέ συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 5% στις εθνικές εκλογές, αλλά σημείωσε αναπάντεχη νίκη στις περιφερειακές εκλογές πέρσι και βάση δημοσκοπήσεων προβλέπεται ότι θα κερδίσει ένα ποσοστό περίπου στο 10% στις βουλευτικές εκλογές αυτού του μήνα.
Για αυτούς τους λόγους το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Atresmedia αποφάσισε το Vox να συμμετάσχει στην τηλεμαχία των τεσσάρων μεγαλύτερων εθνικών κομμάτων για το προγραμματισμένο για τις 23 Απριλίου debate, αφήνοντας έξω άλλα κόμματα όπως των Καταλανών ή Βάσκων εθνικιστών.
Ωστόσο, η εκλογική επιτροπή αποφάνθηκε ότι υπάρχει παραβίαση του εκλογικού νόμου. Αρκετά μικρότερα κόμματα απαίτησαν να συμμετάσχουν στο debate, με βάση τα ποσοστά που συγκέντρωσαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Η Atresmedia ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση, αν και διαφωνεί με αυτήν. «Η Atresmedia υποστηρίζει ότι μια δημόσια συζήτηση πέντε υποψηφίων είναι μεγαλύτερης δημοσιογραφικής σημασίας και πιο σχετικής για τους ψηφοφόρους», ανέφερε το δίκτυο.
Το Vox αντέδρασε περιφρονητικά, τονίζοντας με tweet ότι τα αυτονομιστικά κόμματα επηρέασαν την απόφαση.
«Είναι ξεκάθαρο ποιος κάνει κουμάντο ακόμη και σήμερα στην Ισπανία: Οι αυτονομιστές. Μέχρι τις 28 Απριλίου. Επειδή μια μεγάλη νίκη για την #LongLiveSpain θα δείξει σε αυτά τα κόμματα ποιος επιθυμεί να καταστρέψει την συνύπαρξη μας, και να απαγορευτούν το Σύνταγμα και η πατρίδα».
Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Σοσιαλιστές προηγούνται στην πρόθεση ψήφου, αν και δεν συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας