Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη από Ντόρα: Το 2015 ήμασταν έτοιμοι για μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποκάλυψη από Ντόρα: Το 2015 ήμασταν έτοιμοι για μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι θέμα μεγάλου συνασπισμού σήμερα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει,

Στο σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας  αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, αποκαλύπτοντας ότι το καλοκαίρι του 2015, όταν η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε τη διάθεση να συζητήσει ένα τέτοιο σενάριο με τον κ. Τσίπρα.

«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος, πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά τη Βαρουφακιάδα», είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, θα το κάνουμε».

«Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν, πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού»,  σημείωσε  η κ. Μπακογιάννη εκτιμώντας ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είχε πάει σε εκλογές, θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

«Θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παρά πέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για τον μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει. Η συζήτηση ήταν ένα συνολικό πακέτο», είπε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θέμα μεγάλου συνασπισμού σήμερα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει. «Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το πρώτο μνημόνιο και γι’ αυτό διαγράφηκα από το κόμμα μου. Έλεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα με τη διαγραφή μου», υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολούθως η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε πυρά κατά των Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ραγκούσης ήταν οι διαχειριστές των χρημάτων του ΠΑΣΟΚ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τους διαχειριστές των ταμείων των κομμάτων, ας τους αναζητήσει στα νέα του στελέχη. Να τοι, μπροστά τους είναι!».

Η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην  τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, είπε ότι «πρώτη φορά έβλεπα τον Τσίπρα να μην κοιτά στα μάτια τον συνομιλητή του. Είναι η πρώτη συνέντευξη που τον είδα τόσο πολύ πεσμένο», τόνισε.

Όσον αφορά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές  η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ. Αλλά ούτως ή άλλως θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συναίνεση και συνεργασία». Ανέφερε μάλιστα ότι , σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, «ο Κυριάκος θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», καθώς δεν θα ακολουθήσει διχαστική πολιτική.

Για την υπόθεση Novartis, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι «το σκάνδαλο Novartis ως προς τους γιατρούς και το σύστημα διανομής της Novartis είναι παγκόσμιο και υπαρκτό. Δεν έχει όμως βρεθεί εμπλεκόμενος πολιτικός», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, το θέμα Πετσίτη εκ των πραγμάτων χρήζει διαλεύκανσης. Γιατί; Γιατί εκεί βρέθηκαν χρήματα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024