ΚΙΝΑΛ για ν/σ Γαβρόγλου: Εκβιάζονται Πρυτάνεις για να συναινέσουν σε συγχωνεύσεις ΑΕΙ
«Πυρά» στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας εκτόξευσε το ΚΙΝΑΛ με αφορμή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο κατατέθηκε αργά χθες, το βράδυ στη Βουλή
«Πυρά» στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας εκτόξευσε το ΚΙΝΑΛ με αφορμή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο κατατέθηκε αργά χθες, το βράδυ στη Βουλή.
Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, αναφέρει ο τομέας Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίσσεται εδώ και 4 χρόνια στον χώρο της Εκπαίδευσης και έχει ως πρωταγωνιστές – θύτες τους Υπουργούς Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και ως θύμα τη νέα γενιά της πατρίδας μας .
«Με το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώνονται οι συγχωνεύσεις των ΑΕΙ με τα ΑΤΕΙ με τον χειρότερο τρόπο . Συγχωνεύσεις χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό κι ακαδημαϊκά κριτήρια . Σε πολλές πόλεις κλείνουν αξιόλογα Τμήματα με την υπόσχεση ότι θα λειτουργήσουν άλλα χωρίς να έχουν όμως σαφή επιστημονικό αντικείμενο. Απειλούνται ευθέως και εκβιάζονται οι κατά τόπους Πρυτανικές αρχές προκειμένου να συναινέσουν στις ρυθμίσεις του κ. Υπουργού. Κάποιες συγχωνεύσεις μάλιστα οδηγούν σε τερατογενέσεις όπως αυτή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας . Για πρώτη φορά από την ίδρυση των Παιδαγωγικών Τμημάτων επιχειρείται η αλλαγή της φυσιογνωμίας τους. Αυτή η αλλαγή θα δρομολογήσει στο μέλλον δυσάρεστες εξελίξεις για την εκπαίδευση αλλά και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ .
Το πολυνομοσχέδιο, προσθέτει το ΚΙΝΑΛ, δεν αρκείται όμως μόνο στα παραπάνω . «Εξυπηρετεί τους κομματικούς φίλους του κ. Γαβρόγλου, αποτελειώνει τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και αποδυναμώνει τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία. Διαλύει εντελώς το Λύκειο αφού, αν ψηφιστούν οι διατάξεις του, θα χαθούν και τα τελευταία ψήγματα του μορφωτικού και παιδαγωγικού του ρόλου. Με τo νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι εξετάσεις δεν καταργούνται, οι γονείς και οι μαθητές εξαπατούνται , οι Σχολές διαχωρίζονται και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πλήττεται καθώς δεν έχει κανένα λόγο για τον τρόπο εισαγωγής των μελλοντικών της φοιτητών και φοιτητριών».
Σύντομα, καταλήγει το ΚΙΝΑΛ, ο ελληνικός λαός θα κλείσει την αυλαία της παράστασης του ΣΥΡΙΖΑ.
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442