Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κατέβασε το φερμουάρ» σε ένα κτίριο στο Μιλάνο

«Κατέβασε το φερμουάρ» σε ένα κτίριο στο Μιλάνο

Τα «απόκρυφα» σημεία ενός κτιρίου στο Μιλάνο, αποκάλυψε ο Άλεξ Τσίνεκ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν

Τα «απόκρυφα» σημεία ενός κτιρίου στη Via Tortona, στο Μιλάνο, αποκάλυψε ο Άλεξ Τσίνεκ (Alex Chinneck), στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μιλάνου.

Στην εγκατάσταση του Βρετανού γλύπτη, μία από τις 17 μέτρων προσόψεις του κτιρίου αρχίζει να «γυμνώνεται» καθώς κατεβαίνει το φερμουάρ, ενώ άλλα φερμουάρ ανοίγουν στο πάτωμα και τους τοίχους στο εσωτερικό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Άλεξ Τσίνεκ παρενέβη στην όψη του κτιρίου για λογαριασμό της εταιρείας καπνού για ηλεκτρονικό τσιγάρο Iqos, ενώ πρόσθεσε και ένα γιγαντιαίο φερμουάρ που μοιάζει να ανοίγει την πρόσοψη του κτίσματος, αποκαλύπτοντας ένα λαμπυρίζον φως από πίσω, σε αποχρώσεις μπλε και φωτεινού λευκού.

«Με την επαναλαμβανόμενη χρήση φερμουάρ, ανοίξαμε τον ιστό ενός φαινομενικά ιστορικού κτηρίου του Μιλάνου για να ξαναφανταστούμε, με παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτό που υπάρχει πίσω από την πρόσοψή του, τους τοίχους του και κάτω από τα πατώματα» εξήγησε ο Τσίνεκ.

«Αιθέριο φως ξεχύνεται από κάθε άνοιγμα, γεμίζοντας τον χώρο με χρώμα και το έργο με αίσθηση θετική και αίσθηση δυνατοτήτων» είπε και πρόσθεσε ότι «παίρνοντας οικεία υλικά και αρχιτεκτονικές φόρμες και κάνοντάς τα να συμπεριφέρονται με αναπάντεχους τρόπους, δουλεύουμε με την Iqos για να αλλάξουμε την αντίληψη των επισκεπτών για το τι είναι πιθανό».

Η εγκατάσταση αυτή είναι η πρώτη αστική καλλιτεχνική παρέμβαση του Άλεξ Τσίνεκ στην Ιταλία. Ο Βρετανός καλλιτέχνης έγινε γνωστός με μια σειρά εγκαταστάσεων στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το πρωτότυπο έργο του Τσίνεκ:

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024