Τα «απόκρυφα» σημεία ενός κτιρίου στη Via Tortona, στο Μιλάνο, αποκάλυψε ο Άλεξ Τσίνεκ (Alex Chinneck), στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μιλάνου.

Στην εγκατάσταση του Βρετανού γλύπτη, μία από τις 17 μέτρων προσόψεις του κτιρίου αρχίζει να «γυμνώνεται» καθώς κατεβαίνει το φερμουάρ, ενώ άλλα φερμουάρ ανοίγουν στο πάτωμα και τους τοίχους στο εσωτερικό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Άλεξ Τσίνεκ παρενέβη στην όψη του κτιρίου για λογαριασμό της εταιρείας καπνού για ηλεκτρονικό τσιγάρο Iqos, ενώ πρόσθεσε και ένα γιγαντιαίο φερμουάρ που μοιάζει να ανοίγει την πρόσοψη του κτίσματος, αποκαλύπτοντας ένα λαμπυρίζον φως από πίσω, σε αποχρώσεις μπλε και φωτεινού λευκού.

«Με την επαναλαμβανόμενη χρήση φερμουάρ, ανοίξαμε τον ιστό ενός φαινομενικά ιστορικού κτηρίου του Μιλάνου για να ξαναφανταστούμε, με παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτό που υπάρχει πίσω από την πρόσοψή του, τους τοίχους του και κάτω από τα πατώματα» εξήγησε ο Τσίνεκ.

«Αιθέριο φως ξεχύνεται από κάθε άνοιγμα, γεμίζοντας τον χώρο με χρώμα και το έργο με αίσθηση θετική και αίσθηση δυνατοτήτων» είπε και πρόσθεσε ότι «παίρνοντας οικεία υλικά και αρχιτεκτονικές φόρμες και κάνοντάς τα να συμπεριφέρονται με αναπάντεχους τρόπους, δουλεύουμε με την Iqos για να αλλάξουμε την αντίληψη των επισκεπτών για το τι είναι πιθανό».

Η εγκατάσταση αυτή είναι η πρώτη αστική καλλιτεχνική παρέμβαση του Άλεξ Τσίνεκ στην Ιταλία. Ο Βρετανός καλλιτέχνης έγινε γνωστός με μια σειρά εγκαταστάσεων στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το πρωτότυπο έργο του Τσίνεκ:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας