Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει την αλλαγή της ώρας από το 2019-20 λέγοντας: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω»

Στις 9 το πρωί θα χτυπάει από του χρόνου το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Οι δε γονείς καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα σχολική πραγματικότητα.

Η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στο κρατικό κανάλι τόνισε πως η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα δημοτικά, αλλά στα γυμνάσια και τα λύκεια.
Γνωστοποίησε ότι σήμερα αναμένεται συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ με επίκεντρο το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί, αντί στις 8.15 που ισχύει έως σήμερα. Συνεπώς, οι μαθητές θα σχολάνε 45 λεπτά αργότερα απ’ ότι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει την αλλαγή της ώρας από το 2019-20 λέγοντας: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω».  «Οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα», είχε σημειώσει ο κ. Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr