Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά

Στην κατάμεστη αίθουσα Red1925 του Γηπέδου «Γ.Καραϊσκάκης» έγινε η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» κατά την οποία ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος. Κατά την ομιλία του, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως την επόμενη ημέρα όλοι καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τον Πειραιά, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάποιο προσωπικό όφελος

Πειραιάς Νικητής

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Το όραμα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για την πόλη του Πειραιά και την επόμενη τετραετία παρουσίασαν πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Μώραλης.

Στην αίθουσα Red1925 του Γηπέδου «Γ.Καραϊσκάκης» έγινε η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού που θριάμβευσε το 2014 και ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης του πειραϊκού λαού.

Το ψηφοδέλτιο του «Πειραιά Νικητή» απαρτίζεται από άτομα με προσφορά στον Πειραιά, με γνώση και εμπειρία από την αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως με όρεξη για δουλειά, η οποία θα επιφέρει σημαντικές και καθοριστικές αλλαγές στην εικόνα της πόλης και κυρίως θα συνεχίσει να βελτιώνει την καθημερινότητα των Πειραιωτών.

Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Γιάννης Μώραλης προσήλθαν στο χώρο καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους.

Στην ομιλίας του, ο Γιάννης Μώραλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία άλλαξε άρδην την εικόνα του Πειραιά, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έναρξη του εγχειρήματος αυτού το 2013 μαζί με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και στη μεγάλη προσφορά του πρώτου -με ρεκόρ σταυρών- δημοτικού συμβούλου στον Πειραιά.

«Αποκτήσαμε τη χαμένη περηφάνια μας και αποκτούμε την αισιοδοξία μας για ένα καλύτερο μέλλον για τον Πειραιά» τόνισε ο Γιάννης Μώραλης, σημειώνοντας πως «βρήκαμε ένα δήμο σε οικονομική ασφυξία, βρήκαμε μια χαμένη χρονιά για όλη τη χώρα».

«Το 2014 βάλαμε τον πήχη ψηλά. Βάλαμε την ψυχή μας, τη δουλειά μας, καταφέραμε πολλά» τόνισε ο κ. Μώραλης, εξαίροντας την προσφορά του κ. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού στην πόλη του Πειραιά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, «βλέπουμε την πόλη στην πραγματική του διάσταση», κάνοντας λόγο για «μακροχρόνιο σχέδιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για τα επόμενα χρόνια. «Όλοι μαζί έχουμε ένα κοινό όραμα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη «ο Πειραιάς «δεν θα γυρίσει πίσω, ζητάμε να μεταφέρετε το μήνυμα ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να πάμε σε πειραματισμούς» είπε, αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του.

Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν είμαστε ένας κομματικός συνδυασμός, στον Πειραιά πρέπει να πάμε όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε την πόλη μπροστά». «Οι ομάδες είναι αυτές κερδίζουν» πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της επόμενης ημέρας για τον Πειραιά, οι οποίοι καλύπτουν κάθε πτυχή της πόλης.

Κλείνοντας την ομιλία του και με το κοινό να τον επευφημεί, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε εκτενώς στη μεγάλη προσφορά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στην αλλαγή της εικόνας του Πειραιά.

Μαρινάκης: Εχω μόνο να δώσω και να μην πάρω τίποτε

Έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μώραλη και τους υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων εκ νέου την υποψήφιότητα του ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, τονίζοντας πως την επόμενη ημέρα όλοι καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την πόλη μας και σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάποιο προσωπικό όφελος.

Παράλληλα, έκανε σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων στον Δήμο Πειραιά, ενώ έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση για την παντελή απουσία της από το Δήμο, καθώς και τη στοχοποίηση του ιδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη πριν από πέντε χρόνια μια παρέα από διαφορετικές αφετηρίες ξεκίνησε το εγχείρημα αλλαγής της εικόνας του Πειραιά, δεσμευόμενη για υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και κοινωνικής δράσης. «Σήμερα», όπως είπε, «περπατώ και κοιτάω τον κάθε πολίτη στα μάτια, το συμβόλαιο καρδίας το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω, και το βλέπουν κι αυτοί που μας αντιπολιτεύονται».

«Αυτή η εμπιστοσύνη ήταν και θα είναι έμπνευση ανιδιοτελούς προσφοράς και η παρακαταθήκη που για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε» είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας πως «στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δουλεύω έχω μόνο να δώσω και να μην πάρω τίποτα».

Κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «κάναμε πολλά» εξαπολύοντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την παντελή απουσία της από τον Πειραιά. Όπως είπε «παρακάμψαμε δυσκολίες και εμπόδια. Δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κεντρικού κράτους» δίνοντας το έναυσμα για μια ακόμη καλύτερη και ανοδική πορεία στον Πειραιά. «Θα γίνουν πολλά περισσότερα» είπε.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «την πιο ανακόλουθη όλων των εποχών», στηριζόμενος σε μια σειρά επιχειρημάτων, τονίζοντας πως «ο Πειραιάς θα στείλει το μήνυμα για να μπει τέλος στη διαρκή παρωδία που παρακολουθούμε».

«Είπαν ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο. Θα προστάτευαν τα σπίτια των Ελλήνων. Κάθε μέρα τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Θα υπερασπιζόντουσαν τα δικαιώματα των πολιτών – Είδαμε να ρίχνουν χημικά σε παιδάκια και οικογένειες που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας. Θα έφερναν διαφάνεια στο δημόσιο βίο, αλλά ξεπούλησαν την περιουσία μας για τα υπόλοιπα 100 χρόνια. Με τη βοήθεια κρατικών λειτουργών καταργούν κάθε έννοια συνταγματικότητας και διάκρισης εξουσιών. Ο Πειραιάς με τη βαριά του ιστορία να στείλει ηχηρό μήνυμα να μπει τέλος στην παρωδία που βιώνουμε. Κανείς σκεπτόμενος πολίτης να μην είναι παρατηρητής» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς, με ευθύνη της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης έφερε κάποια παραδείγματα, όπως είναι η έλλειψη δυναμικού στην αστυνομία και την τροχαία, στις καθυστερήσεις της ολοκλήρωσης των έργων του Τραμ και του Μετρό, τα οποία μετέτρεψαν την πόλη σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, ενώ ως αποκορύφωμα χαρακτήρισε την απόφαση του ΚΑΣ που έκρινε τον μισό Πειραιά ως αρχαιολογικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως «αποτελούμε εγγυητές για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στην καρδιά των πολιτών», τους οποίους κάλεσε «να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και μια δυνατή γροθιά».

«Ας αγκαλιάσουμε τους πάντες, ακόμη και τους αντιπάλους μας» είπε ο κ. Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας πως «στον Πειραιά που θέλουμε δεν περισσεύει κανείς».

«Ας αναζητήσουν τη διαπλοκή μακριά από εμένα, από εμάς»

Κάτω από χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρευρισκομένων και όντας συγκινημένος, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή γνώριζα τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η νίκη μας, όμως δεν μπορούσα να φανταστώ αυτόν τον πόλεμο στο πρόσωπό μου. Δεν έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο απλά επενδύω στη χώρα μου τα λεφτά που βγάζω από την δραστηριότητά μου στο εξωτερικό. Δεν περίμενα ποτέ ότι η προσφορά μου θα ήταν αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ας αναζητήσουν τη διαπλοκή μακριά από εμένα, από εμάς. Το ξέρετε πολύ καλά όλοι ότι δεν λυγίζω όπως είπε και ο Καζατζάκης Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει. Και αντέχει όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως εγώ που δεν έχω σχέση με στημένες κατηγορίες».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, σημείωσε πως «να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αλλάζαμε τίποτα από αυτό το ταξίδι. Άλλωστε το αυθόρμητο χαμόγελο των φίλων μας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και δύναμη να ξεπερνώ κάθε εμπόδιο», καλώντας τους κατοίκους του Πειραιά να ανανεώσουν το συμβόλαιο καρδιάς που υπογράψαμε το 2014, ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί το μεγάλο στοίχημα να παραδώσουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα που τους αξίζει.

«Σε αυτόν τον τίμιο αγώνα για μια ακόμα μεγάλη νίκη δηλώνω «παρών» στο ψηφοδέλτιο διπλά σε όλους εσάς, διπλά στα παιδιά του Πειραιά! Ζήτω ο Πειραιάς!» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024