Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διευθυντής Παίδων Πεντέλης: Υποστελεχωμένος ο χειρουργικός τομέας

Διευθυντής Παίδων Πεντέλης: Υποστελεχωμένος ο χειρουργικός τομέας

Ελλείψεις και σε άλλους τομείς του νοσοκομείου καταγγέλλει σε επιστολή του ο διευθυντής του Ευστράτιος Χριστιανάκης.

Την επίλυση του σημαντικού προβλήματος υποστελέχωσης του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ζητά ο διευθυντής του Ευστράτιος Χριστιανάκης.

Σε επιστολή του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν εκτελεσθεί τα μισά χειρουργεία σε σχέση με το ίδιο περσινό χρονικό διάστημα και δεν αφορά μεγάλες επεμβάσεις. Εξάλλου λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των τακτικών και απογευματινών ιατρείων πολλών τμημάτων, έχει γίνει ήδη διακοπή λειτουργίας τους, ενώ άλλα τμήματα, δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στην εξυπηρέτηση λίστας τακτικών χειρουργείων».

Σύμφωνα με τη γενική συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το Ορθοπεδικό και το Αναισθησιολογικό Τμήμα δεν έχουν επάρκεια οργανικών θέσεων γιατρών στον οργανισμό του νοσοκομείου (π.χ. η Ορθοπεδική Κλινική θα έπρεπε να έχει έξι θέσεις ειδικευμένων γιατρών αντί τέσσερις και το Αναισθησιολογικό Τμήμα έξι θέσεις αντί για πέντε που είναι σήμερα), ώστε να γίνονται ασφαλείς εφημερίες. Οι θέσεις αυτές θα έπρεπε να είναι όλες καλυμμένες, ενώ δεν είναι».

Επίσης, όπως αναφέρεται «πολλά τμήματα αναγκάζονται να εφημερεύουν χωρίς οι εφημερίες τους να αντιστοιχούν με τα ασφαλή προγράμματα των εφημεριών που έχουν δοθεί στη διοίκηση». Επιπλέον οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του αν. διοικητή Ε. Τριγώνη που, σύμφωνα με τους ίδιους υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα από τα μέσα Μαρτίου 2019 και εντεύθεν, εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων. Αυτές οι δηλώσεις εκθέτουν τους γιατρούς του Χειρουργικού Τομέα και είναι αντίθετες με την πραγματικότητα», καταλήγουν.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024