Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Ζηλανδία: Πιο δημοφιλής από ποτέ η Τζασίντα Άρντερν

Ν. Ζηλανδία: Πιο δημοφιλής από ποτέ η Τζασίντα Άρντερν

Το 51% των πολιτών θέλουν για πρωθυπουργό την Τζασίντα Άρντερν . Το ποσοστό της δημοτικότητάς της αυξήθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες, από την τελευταία δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.

To υψηλότερο ποσοστό αποδοχής από τότε που ανέλαβε την εξουσία συγκεντρώνει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία δέχτηκε επαίνους τόσο στη χώρα της όσο και από το εξωτερικό για τους χειρισμούς της στις πρόσφατες επιθέσεις στα τεμένη στο Κράιστσερτς.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Colmar Brunton για λογαριασμό του δικτύου 1 NEWS, το 51% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η Άρντερν είναι η πρωθυπουργός που προτιμούν. Το ποσοστό της δημοτικότητάς της αυξήθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη πολιτική δημοσκόπηση που διενεργείται από τις 15 Μαρτίου, που ένοπλος σκότωσε 50 μουσουλμάνους πιστούς μέσα σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς.

Το ποσοστό αποδοχής του αντιπάλου της πρωθυπουργού, του αρχηγού του Εθνικού Κόμματος Σάιμον Μπρίτζες, μειώθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα στο 5%.

Τα αποτελέσματα εσωκομματικής ψηφοφορίας έδειξαν ότι το Εργατικό Κόμμα της Άρντερν αύξησε το ποσοστό αποδοχής του κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στο 48%, ενώ το ποσοστό του Εθνικού Κόμματος μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο – 40% – από τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Το μόνο που ξέρω ότι κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ» δήλωσε η Άρντερν στο 1News, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Από το 2017 που ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση συμμαχίας της Άρντερν έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η μειωμένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη, η επιβράδυνση της οικονομίας και η έντονη δράση των συνδικάτων.

Αλλά, η 38χρονη Άρντερν διαχειρίστηκε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο την κρίση με την πολύνεκρη επίθεση.

Μετά τις επιθέσεις, η πρωθυπουργός ξεκίνησε αγώνα για να καθησυχάσει τη χώρα, η οποία τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν είχε δεχθεί τέτοια κρούσματα βίας.

Η φωτογραφία της Άρντερν να φοράει ισλαμική μαντίλα και να παρηγορεί τις οικογένειες των θυμάτων έγινε viral στα social media και συγκέντρωσε θετικά σχόλια από τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, αλλά και από ηγέτες άλλων χωρών.

Επιπλέον, η Άρντερν πέρασε με επιτυχία νομοθετική τροποποίηση για την οπλοκατοχή, η οποία απαγόρευσε τα ημιαυτόματα.

Η Άρντερν βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν ο συνασπισμός της έδωσε τέλος στην δεκαετή διακυβέρνηση από το κεντροδεξιό Εθνικό Κόμμα, υποσχόμενη μεγαλύτερη χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών και αυστηρότερους κανονισμούς για τις ξένες επενδύσεις. Αποτέλεσε έμπνευση για τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο μετά την αναπάντεχη εκλογική της νίκη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024