Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλίποφ: «Τώρα στο μυαλό μας ο Ολυμπιακός»

Φιλίποφ: «Τώρα στο μυαλό μας ο Ολυμπιακός»

Μετά το 2-0 επί της Κηφισιάς ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο τεχνικός του δικεφάλου Γιούρι Φιλίποφ.

Ο ΠΑΟΚ «λύγισε» και πάλι την Κηφισιά, αυτή τη φορά με 3-1 σετ στην Πυλαία, για να κάνει το 2-0 στις νίκες στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Μετά το τέλος του ματς ο Γιούρι Φιλίποφ είπε ότι από την αναμέτρηση αυτή κρατάει κυρίως τη νίκη και ότι πλέον οι ασπρόμαυροι στρέφουν την προσοχή τους στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φιλίποφ: «Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν έδειξε την πραγματική εικόνα των δύο ομάδων. Ξέρουμε πως η Κηφισιά έχει δύσκολη ομάδα που εάν της δώσεις ευκαιρία μπορεί να την αρπάξει. Κρατάμε τη νίκη και το 2-0 στη σειρά. Το μυαλό μας είναι πλέον στο κύπελλο (σ.σ. ο το φάιναλ-4 του κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στην Ιεράπετρα της Κρήτης 20-21 Απριλίου). Ήταν καλό για εμάς που είχαμε ένα τέτοιο παιχνίδι πριν τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ώστε να ανεβάσουμε τους ρυθμούς μας».

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Τακουρίδης δήλωσε: «Έγινε ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Ξέραμε πως η Κηφισιά θα είναι καλύτερη και θα μας πιέσει κάτι που έκανε από το σερβίς.

Κρατάω την αντίδραση που βγάλαμε στο 3ο σετ και τη συγκέντρωση που βρήκαμε για να το κατακτήσουμε. Ήταν σημαντικό για την έκβαση του αγώνα. Δικαιωματικά η Κηφισιά βρίσκεται εδώ και την περιμένουμε ακόμη καλύτερη στα παιχνίδια της Αθήνας. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Κοιτάμε τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες είναι κοντά. Το κλίμα έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ, η ομάδα είναι πιο ήρεμη και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι που θα μας δώσει την πρόκριση στον τελικό και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το τρόπαιο που είναι και ο στόχος μας».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς είπε: «Σήμερα υπήρχε παιχνίδι και ήταν καλό. Χάσαμε μία ευκαιρία. Μικρύναμε τη διαφορά με τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα τρία παιχνίδια. Ήμασταν καλοί στο σερβίς.

Χάσαμε το μυαλό μας στο 3ο σετ και εκεί πήρε ο ΠΑΟΚ το ψυχολογικό προβάδισμα και μας έκανε την ανατροπή. Έπρεπε να έχουμε καλύτερη υπομονή στο ξεκίνημα του 4ου σετ. Αν πηγαίναμε πιο μακριά θα κουβεντιάζαμε για ένα άλλο παιχνίδι.

Είμαι ευχαριστημένος και πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω στο παιχνίδι ή στα παιχνίδια που θα γίνουν στην Αθήνα. Εμένα δεν με πειράζει που τα παιχνίδια θα είναι την επόμενη εβδομάδα.

Είμαστε σε δύσκολη θέση γιατί θα πρέπει να μετακομίσουμε σε άλλο γήπεδο και θα πρέπει να το γνωρίσουμε. Πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, να παίξουμε ακόμη καλύτερα και αν μπορέσουμε να παρατείνουμε τη σειρά».

Ο πασαδόρος της Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης είπε: «Δε νομίζω πως με το 2-0 τελειώνει η σειρά. Για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι. Στην πρώτη αναμέτρηση δεν ήμασταν καλοί. Το μέγεθος του γηπέδου μας επηρεάζει, επειδή εμείς παίζουμε στο μικρότερο γήπεδο του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο.

Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω. Τα δικά μας λάθη και η παρουσία του Τερζή άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού και αυτό μας αποδιοργάνωσε. Είναι κακό που η σειρά θα είναι μετά το φάιναλ-4 του κυπέλλου ιατί είμαστε ήδη κουρασμένοι και είναι εις βάρος μας οι επιπλέον προπονήσεις. Επίσης, δε ξέρουμε σε ποιο γήπεδο θα παίζουμε, αφού το Ζηρίνειο δεν έχει τις προδιαγραφές για τα ημιτελικά».

Ο Ολλανδός ακραίος της Κηφισιάς Τίμεν Λάανε δήλωσε: «Είμαι αρκετά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Παίξαμε ελεύθερα και χωρίς φόβο από τον πρώτο πόντο. Βάλαμε πίεση στον ΠΑΟΚ και είχαμε τις ευκαιρίες μας για κάτι καλό.

Τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο σετ βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ και τελικά το χάσαμε. Στο δεύτερο σετ κάναμε καλή δουλειά, όπως και ο ΠΑΟΚ στο τέταρτο. Η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα και εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024