Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Curing the Limbo : Το πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στις γειτονιές

Curing the Limbo : Το πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στις γειτονιές

Παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για τη συνύπαρξη κατοίκων και προσφύγων στις γειτονιές.

Ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στις γειτονιές της Αθήνας, υπό την ονομασία «Curing the Limbo», παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο «Σεράφειο» ο δήμος Αθηναίων.

Το «Curing the Limbο» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA) και απευθύνεται σε αναγνωρισμένους ενήλικες πρόσφυγες που έχουν αποκτήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το 2015 και μιλούν ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, φαρσί ή γαλλικά.

Στο πρόγραμμα, οι πρόσφυγες παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και σεμινάρια οπτικοακουστικής έκφρασης στο Σεράφειο και στις γειτονιές της πόλης, συμμετέχουν σε συνεδρίες εξατομικευμένης επαγγελματικής συμβουλευτικής, ενισχύουν την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, ενημερώνονται για τη διαδικασία ενοικίασης ακινήτων στην Αθήνα και αποκτούν τη δυνατότητα αίτησης για οικονομικά προσιτή κατοικία.

Σε ανακοίνωση του δήμου, τονίζεται ότι «με το πρόγραμμα οι πρόσφυγες γίνονται μέρος της πόλης. Διασυνδέονται με τις ομάδες ενεργών πολιτών του συνΑθηνά και συμμετέχουν σε αθλητικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, περιβαλλοντικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Μαζί λοιπόν, η πόλη, οι παλιοί και οι νέοι κάτοικοι ενεργοποιούνται, σχεδιάζουν, συνεργάζονται και συνυπάρχουν».

Επίσης σημειώνεται ότι «η δημιουργία ενός δυναμικού, καινοτόμου και βιώσιμου μοντέλου ένταξης, καθιστά την Αθήνα πρωτοπόρο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στον πυλώνα της κοινωνικής καινοτομίας και του νέου τρόπου αντιμετώπισης σύγχρονων προβλημάτων στις πόλεις».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι ο δήμος διαχειρίστηκε το προσφυγικό, «όχι ως ένα συγκυριακό ζήτημα, αλλά ως ένα φαινόμενο που θα απασχολήσει για χρόνια την Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Γι’ αυτό και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς υποχρεώσεις, διαφυλάξαμε την κανονικότητα της πόλης και την αρμονική συνύπαρξη κατοίκων και προσφύγων. Είμαστε ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού» πρόσθεσε.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024