Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Η τρίτη διερευνητική εντολή πρέπει να μείνει στο ΚΙΝΑΛ

Ανδρουλάκης: Η τρίτη διερευνητική εντολή πρέπει να μείνει στο ΚΙΝΑΛ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ότι μια πιθανή τριπλή εκλογική αναμέτρηση τον Μάιο θα ήταν κάτι πρωτοφανές στα πανευρωπαϊκά δεδομένα.

«Ένα διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές θα επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή των σημερινών συσχετισµών είναι εφικτή και περνά µέσα από την ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή δηλώνει ότι το Κίνημα πρέπει να στοχεύσει ψηλά στις επικείμενες εκλογές ανεβάζοντας το ποσοστό του.  Όπως είπε, «ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σημαίνει ήττα του νέου δικομματισμού και δημιουργία προοπτικών για προοδευτικές αλλαγές στη χώρα». Εκτίμησε ότι η τρίτη διερευνητική εντολή πρέπει να μείνει στα χέρια του ΚΙΝΑΛ, ώστε «να αποκλειστεί η πιθανότητα να καταλάβει την τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή».

Απαντώντας αναφορικά με μια ενδεχόμενη απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό τον Μάιο, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι η τριπλή εκλογική αναμέτρηση θα ήταν κάτι πρωτοφανές στα πανευρωπαϊκά δεδομένα.

Χαρακτήρισε «σωστή» τη στάση του στην υπόθεση Novartis, σε αντίθεση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ που «επέλεξε να πολιτικοποιήσει μια ευαίσθητη έρευνα της δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς για το εάν χρειάζονται γέφυρες συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται στην εγχώρια Αριστερά και Κεντροαριστερά, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «γέφυρες χωρίς ανάλογες προοδευτικές πολιτικές, αλλά και χωρίς ήθος, δεν στέκονται». Σημείωσε ότι η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί «ένα μεγάλο παζάρι θέσεων εξουσίας χωρίς ιδεολογικό πρόσημο».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία μεταξύ Σοσιαλιστών, Πρασίνων, Φιλελευθέρων και τμήματος της φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς, για να μπορέσει να προωθήσει τις απαραίτητες αλλαγές στη δομή της και από το διακρατικό μοντέλο που τα μεγάλα κράτη αποφασίζουν, να περάσουμε σε μια ένωση αλληλεγγύης και συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024