Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία και Κύπρος κοντά σε συμφωνία για την ασφάλεια

Γαλλία και Κύπρος κοντά σε συμφωνία για την ασφάλεια

Γαλλία και Κυπριακή Δημοκρατία προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις συζητήσεις όσον αφορά μία συμφωνία στα θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ

Γαλλία και Κυπριακή Δημοκρατία προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις συζητήσεις όσον αφορά μία συμφωνία στα θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ. Με τις ανακοινώσεις να αναμένονται η Λευκωσία εμφανίζεται να προτάσσει ως επίκεντρο στις συνομιλίες το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, ενώ σε ό,τι αφορά τα επιχειρησιακά, σαφώς και το ενδιαφέρον βρίσκεται στην αξιοποίηση του λιμανιού στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com θέλουν τη Γαλλίδα υφυπουργό Άμυνας, η οποία βρέθηκε προ ημερών στην Κύπρο για να επισκεφθεί το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, να έχει συναντηθεί με τον κύπριο ΥΠΑΜ, Σάββα Αγγελίδη σε αυτό το πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαρί για επί τόπου μελέτη του χώρου επισκέφθηκαν ομάδες Γάλλων ειδικών για σκοπούς που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και κατασκευή ναυστάθμου και έστω και αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν συζητά δημιουργία ναυτικής βάσης από τρίτη χώρα, έχει συμφωνήσει στη χρήση αυτής και για αυτό και προχωρά η αναβάθμιση του ναύσταθμου.

Να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον επιδεικνύει και η Γερμανία, ενώ εμπλοκή σε μεταγενέστερο στάδιο θα έχει και η ΕΕ, διά του μηχανισμού Pesco, σύμφωνα με το philenews.com. Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός θα εμπλακεί όταν θα έχει ενώπιόν του μιαν ολοκληρωμένη πρόταση. Είναι, επίσης, σαφές πως ο ευρωπαϊκός αυτός μηχανισμός θα συμβάλει και οικονομικά στην κατασκευή των υποδομών.

Αντίστοιχα η Κύπρος συζητά και με τις ΗΠΑ, με τις συζητήσεις να  επικεντρώνονται στα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας λόγω και των δραστηριοτήτων της ExxonMobil, που αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024