Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Σκουρλέτης… υποκλίθηκε στον Αμβρόσιο
Εικόνες & βίντεο: kalavrytanews.com

Όταν ο Σκουρλέτης… υποκλίθηκε στον Αμβρόσιο

Όπως όμως φαίνεται, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στο παρελθόν ούτε ο ίδιος τόσο προσεκτικός, όσο ζητά

Από τους πρώτους που έσπευσαν να «κατσαδιάσουν» το υποψήφιο ευρωβουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την επίσκεψη αλλά και τις φωτογραφίες με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως όμως φαίνεται, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στο παρελθόν ούτε ο ίδιος τόσο προσεκτικός, όσο ζητά.

Ήταν Δεκέμβριος του 2017, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στα Καλάβρυτα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 74 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Ο υπουργός έδωσε το «παρών» και στο μνημόσυνο το οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος δημιουργώντας ωστόσο αρνητικές εντυπώσεις.

Στο τέλος του μνημοσύνου για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943 ο Αμβρόσιος πήρε στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο που την ημέρα εκείνη βγήκε αλώβητο από την καιόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων και κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να έρθει κοντά και να το δει.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αφού το έδειξε και εξιστόρησε το γεγονός, προέτρεψε τον κ. Σκουρλέτη να το ασπαστεί. Ο υπουργός χαμογέλασε, έκανε μια μικρή υπόκλιση αλλά δεν το ασπάστηκε σπρώχνοντας το μακριά, με τον Μητροπολίτη να ξαφνιάζεται και να τον προτρέπει τουλάχιστον να κρατήσει αυτήν την ανάμνηση από την επίσκεψή του στον μαρτυρικό τόπο.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024