Περισσότερο με προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των ΣΥΡΙΖΑίων και των άλλων πολιτικών στελεχών που συμμετέχουν στην «Προοδευτική Συμμαχία» εν όψει εκλογικής μάχης έμοιαζε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του νέου σχήματος.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου εμφανιζόταν πλήρως ικανοποιημένο από τη «συμμετοχή» και τον «παλμό» του κόσμου στην εκδήλωση του Γαλατσίου, η σημερινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στην συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας» δεν απέπνεε ούτε σιγουριά, ούτε αυτοπεποίθηση και ως εκ τούτου δύσκολα θα αποτελέσει έμπνευση για τα στελέχη του σχήματος προκειμένου να δώσουν τον «όμορφο, αλλά δύσκολο αγώνα» που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη του νέου σχήματος να γυρίσουν την Ελλάδα, να μιλήσουν στην καρδιά αλλά και στο μυαλό των πολιτών και να μαζέψουν ψήφο – ψήφο το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα. Ως «όπλο» ο Αλέξης Τσίπρας τους έδωσε το καταλυτικό επιχείρημα: «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας». Δεν σταμάτησε εκεί βέβαια. Παρέθεσε σειρά ισχυρισμών σχετικά με το πόσα πέτυχε η κυβέρνηση, με επίκεντρο το «τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015»…

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αλήθεια» τους ισχυρισμούς του για την οικονομία και την οικονομική κατάσταση των πολιτών -έκανε ειδική μνεία στην μεσαία τάξη αυτή τη φορά για να πείσει ότι το εισόδημά της αυξήθηκε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια-, ενώ χαρακτήρισε «ψεύδη» την κριτική της αντιπολίτευσης. Η κορυφαία αποστροφή της ομιλίας του είναι: «Δεν ξέρω τι τύχη θα έχει η πρόταση να βραβευτώ με Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, αλλά στον κύριο Μητσοτάκη αξίζει σίγουρα ένα Νόμπελ άστοχων προβλέψεων για την οικονομία»…

Αποσπάσματα της ομιλίας Τσίπρα:

«Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης».

«Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί, προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας».

«Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το ‘11 ως το ‘14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη ’15 – ‘16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη»

«Τα δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό».

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα. Δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης».

«Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία».

 

Ομιλία στη συνεδρίαση της Eκλογικής Eπιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας

Ομιλία στη συνεδρίαση της Eκλογικής Eπιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Σάββατο, 13 Απριλίου 2019